USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали причину отруєння 90 відвідувачів суші-ресторанів у Харкові

25 Червня 2021 19:22
У Харкові встановили основну причину й джерело спалаху кишкової інфекції, внаслідок якого постраждали 90 відвідувачів двох ресторанів.

Як повідомили у Держпродспоживслужбі за підсумками позапланової перевірки, фахівці назвали основною причиною спалаху недотримання санітарно-гігієнічного режиму закладами харчування, які мали спільну кухню. Джерелом вважають хворого працівника. У шести працівників установ підтвердили стафілокок, а у половини пацієнтів – сальмонельоз. Інфекцію виявили і в продуктах.

Вказується, що два ресторани наразі тимчасово закриті, одному з них надіслано вимогу вилучити з обігу продукти, що несуть загрозу здоров’ю та життю людини.

У відомстві також назвали порушення гігієнічних вимог, які виявили під час перевірки:

- сумісне зберігання сировини та готових харчових продуктів;

- порушення температурно-вологісного режиму зберігання (відсутні гігрометри, термометри, психрометри і, відповідно, їх повірка);

- відсутнє маркування на мішках з сировиною (рис), відповідно, не можна встановити термін придатності до можливого споживання;

- столи та інше технологічне обладнання потребують миття та дезінфекції (одна кухня та холодильні потужності для обох фізичних осіб-підприємців).

Нагадаємо, про масове отруєння у Харкові стало відомо 17 червня.

Загальна кількість отруєних зросла до 85 осіб, серед них 19 дітей.

Два ресторани однієї мережі («Якіторія» та «Мафія») закрили на перевірку.

Поліція відкрила кримінальне провадження за ст. 325 Кримінального кодексу України (порушення санітарних правил).

У мережі ресторанів, де отруїлися люди, заявили, що готові компенсувати витрати клієнтів на лікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus