USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Чому в луцьких лікарнях черги

22 Вересня 2017 13:15
Черги у лікарнях Луцька пов’язані з недостатньою кількістю лікарів та великим їх навантаження.

Про це йшлося сьогодні, 22 вересня, під час чергового засідання виконавчого комітету Луцької міської ради.

Під час доповіді начальника управління охорони здоров’я Миколи Якимчука, член виконавчого комітету Ігор Муковоз поцікавився у нього, чому в луцьких лікарнях такі великі черги.

За словами Миколи Якимчука, є певні черги на початку робочого дня, ближче до обіду – черг немає.

«Ми працюємо над цим. В Україні має запровадитися система «healthy», яка передбачає записи на прийом до лікарів через інтернет, аби люди могли обрати для себе зручний час. Також є запис в реєстратурах. В лікарів є певні навантаження – вони не можуть прийняти великої кількості пацієнтів», - зазначив Микола Якимчук та додав, що також ця проблема пов’язана з виїздом спеціалістів до сусідніх країн.

Окрім того, у дитячій поліклініці є 25 вакантних посад. Нагадаємо, вперше за 7 років міська дитяча поліклініка зіткнулася з тотальним недобором штату, зокрема медсестер. Адже після закінчення навчальних закладів і отримання кваліфікації українці виїжджають влаштовуватися на роботу за кордон, наприклад до Білорусі чи Польщі. Крім того, у закладі не вистачає і лікарів.

Виконувач обов’язків міського голови Григорій Пустовіт зауважив, що причин черг – багато та доручив головним лікарям «розібратися» по кожній черзі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Лучанин Показати IP 22 Вересня 2017 13:38
Нічого не зрозумів. Черги у лікарнях, а говорять про реєстратури яких там взагалі і близько бути не може. Для початку навчіться відрізняти лікарні від поліклінік, а потім вже вирішуйте де і чому черги. Так де черги, до кого черги? Що за стаття, аби щось написати.
Луцьк Показати IP 22 Вересня 2017 13:59
Бо "безкоштовна" , "якісна", "прозора" медицина в нас в Україні! От народ в лікарню як на екскурсію і ходить!
Я до Луцьк Показати IP 22 Вересня 2017 20:48
100 % !!!
спостерігач Показати IP 22 Вересня 2017 14:06
колеги журналісти! поцікавтесь чому муковоз ще член виконкому, адже його вввели у виконком як посадовця поліції і аж ніяк не за заслуги перед лучанами??????
Знаючий Показати IP 22 Вересня 2017 15:53
Ще пару років і всі лікарі будуть за кордоном!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus