USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Чому на Волині діти йдуть з дому

17 Жовтня 2018 20:54
З початку року на Волині зареєстрували 151 заяву та повідомлення про випадки, коли діти самовільно залишили домівку, серед них 43 дитини вчинили злочини, а 75 – стали жертвами.

Про це повідомили 16 жовтня під час презентації спільного проекту Національної поліції України та оператора мобільного зв’язку «Київстар» щодо розшуку дітей, який полягає в оперативному інформуванні абонентів за допомогою смс-повідомлення щодо зникнення дитини.

Під час заходу озвучили статистику реєстрації випадків зникнення дітей в Україні. Так, у 2015 році 3265 дітей самовільно пішли з домівок, 60 з яких не вдалося розшукати. У 2016 році зареєстрували 5928 випадків зникнення дітей, а не розшукали 81 дитину. Минулого року зафіксували 8124 таких випадки, 48 дітей залишилися не знайденими.

«В порівнянні з 2015 роком кількість дітей, які пішли з дому зросла майже вдвічі, ми спілкувалися з колегами, аналізували ситуацію. Дійшли висновку, що коливання в кількості незначні, а пояснити збільшення можна тим, що ми дуже швидко реагуємо на такі випадки. Черговий збирає дані і ми все реєструємо. Зараз немає таких випадків, коли щось там не зареєстрували чи пропустили, чи відмовили. Група реагування негайно виїжджає на такі випадки», - наголосив заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак.

«Причиною залишення дітьми свого місця проживання є прагнення до самостійного способу життя, випадки насилля в сім’ї, моменти, коли батьки розлучаються і ділять як майно, так і дітей», – розповів Сергій Козак. Також поліцейський розповів, що непоодинокими є випадки, коли дітей залишають без догляду, а також є діти, які просто схильні до бродяжництва.

Під час прес-конференції спростували і той міф, що заяву про зникнення дитини можна подавати тільки через три дні. У випадку, якщо зникла дитина правоохоронці просять негайно звернутися за номером «102».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 17 Жовтня 2018 22:43
Перед тим як лягати в ліжко з людиною протилежної статті,подумайте про те,що можуть народитись діти і чи готові ви їх виховувати,дати їм тепло,освіту любов.Якщо ні,то не забудьте скористатись презервативом.
Мінона до Анонім Показати IP 18 Жовтня 2018 02:12
Також не забудьте що коли ви їх виховали, дали їм тепло, любов, частково освіту і вони пішли до школи, то вони стикаються з колективом в якому є діти, батьки яких не мали можливості придбати презерватив з будь-яких причин... А от в такому випадку що робити (питання не про школу як таку, а конкретно про якість виховання - про не якісне виховання в сім'ї, намагання прив'язати до європейських стандартів і відсутність виховання в самій школі згідно тих самих "стандартів")?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus