USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

«Чужих дітей не буває»: на Волині запрацювала програма пошуку дітей через смс

16 Жовтня 2018 16:39
На Волині стартував спільний проект Національної поліції України та оператора мобільного зв’язку «Київстар» щодо розшуку дітей. Суть проекту полягає в оперативному інформуванні абонентів за допомогою смс-повідомлення щодо зникнення дитини. Офіційна презентація проекту відбулася 16 жовтня в стінах головного управління Національної поліції у Волинській області.

Заступник начальника головного управління Національної поліції у Волинській області Сергій Козак розповів, що минулого року в Україні зареєстрували 8124 випадки зникнення дітей, 48 з яких не було знайдено. «Питання дітей, які залишили свої домівки, дуже важливе і воно перебуває на жорсткому контролі. Майже щодня ми стикаємося з тим, що діти залишають свої домівки. А, як відомо, чужих дітей не буває», - підкреслив Сергій Козак.
«Групи реагування негайно виїжджають на такі випадки, як результат - 93% зниклих дітей ми розшукуємо впродовж першої доби», - зауважив він. Та наголосив на важливості оперативного реагування по факту зникнення. Так, з початку цього року зареєстрована 151 заява про зникнення дітей, а впродовж першої доби пошуку вдалося знайти 141 дитину. Співпраця із мобільним оператором «Київстар», вважає поліцейський, допоможе ще більш ефективно працювати в цьому напрямку.

Начальник сектору ювенальної превенції управління превентивної діяльності ГУНП у Волинській області Інна Остапович зазначила, що процедура інформування відбуватиметься максимально швидко, наскільки це можливо. «Надається повністю вся інформація про дитину: прізвище, ім’я, фото, родимки, колір волосся та інші особливі прикмети».

Остапович наголосила також на розвіянні міфу, що заяву про зникнення дитини можна подавати тільки через три дні. «Зараз проводиться негайне реагування у випадку зникнення дитини. Треба батькам або опікунам надати оперативно якнайбільше інформації про дитину – це підвищить шанси пошуку», - додала вона.

PR-менеджер «Київстару» у Західному регіоні Олександра Гнатик зауважила, що 30 серпня 2017 року був підписаний меморандум між компанією «Київстар» і Нацполіцією України. «За цей період програму було запущено у 18 областях і Києві. Нині в нас залишилося 4 області для включення, і вже 31 жовтня ми завершуємо запуск цієї соціальної послуги на території всієї країни. Наразі підключено понад 17 мільйонів абонентів, а послугу відключили 0,11%. Це означає, що громадяни нашої країни не є байдужими до діток», - розповіла Гнатик.

PR-менеджер зауважила, що за за 15 місяців з моменту запуску послуги вдалося знайти 85 дітей. «Мобільний оператор отримує запит від поліції на смс-розсилку з необхідною інформацією, що допоможе в пошуку. «Київстар» формує розсилку для абонентів у відстані від одного до трьох кілометрів. Це означає, що якщо загубилась дитина, а в радіусі цього місця були активні абоненти, то вони отримають повідомлення про зниклого. Це все триває в межах 30 хвилин, адже важлива оперативність. Разом з тим, жоден абонент за це нічого не платить, просто необхідно, аби люди знали про таку послугу і те, що нею варто користуватися», - розповідає про механізм послуги Олександра Гнатик.

Як наголосили під час прес-конференції, це не комерційний проект, а ще одна можливість оперативного пошуку зниклих дітей та попередження небезпечних ситуацій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
MGTOW Показати IP 16 Жовтня 2018 18:57
Взагалі ідея хороша, але назву поміняйте на якусь нейтральну. "Чужих дітей не буває" - це мантра яку повторює щодня кожна РСП (разведьонка с пріцепом) в пошуках міфічного "настаяшчого мушчіни". Тобто що має найтись якийсь ідіот, який почне тратити час і ресурси на чужу дитину (нагадаю, що в нас країна не заможна, м'яко кажучи - не всі знають, за що своїх рідних дітей прогодувати). І оскільки ідіотів з грошима знайти важко - звідусюди чуються крики "перевелись настаяшчі мушчіни". Та воно і до лампочки - треба було думати, з ким дітей народжувати, і як сім'ю розвалювати. Назву змініть, одним словом)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus