USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Назвали симптом, що збільшує ризик смерті від COVID-19 у шість разів

19 Травня 2021 07:20
Пацієнти з COVID-19, які мають невралгічні захворювання, в шість разів більше схильні до ускладнень від коронавірусу, аж до летального результату. Зокрема, йдеться про енцефалопатію – патологічне руйнування окремих нейронів головного мозку, інсульт і кому.

Результати медичного дослідження, опубліковані у виданні EurekAlert, було проведено Глобальним консорціумом (GCS-NeuroCOVID), передає Обозреватель.

Вчені стверджують, що на сьогодні це найбільш масштабний огляд даних неврологічних проявів у пацієнтів, госпіталізованих із COVID-19 на чотирьох континентах, у 13 країнах світу.

Читати ще: Вчені виявили гени уразливості для коронавірусу

«Із 3744 пацієнтів, госпіталізованих із COVID-19, у 82% розвинулися неврологічні симптоми. Найчастіше люди скаржилися на головний біль (37%), втрату відчуттів запахів і смаку (26%). Лікарі зафіксували такі неврологічні симптоми, як гостра енцефалопатія – синдром дифузного ураження головного мозку і загибель його клітин, (49%), кома (17%) та інсульт (6%)», – зазначено в роботі.

Згідно з даними, енцефалопатія спостерігалася частіше у пацієнтів старшого віку, які раніше мали проблеми ожиріння, гіпертонії, діабету та ішемічної хвороби серця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus