USD 39.62 39.95
  • USD 39.62 39.95
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Вчені знайшли причину, чому в хворих на коронавірус зникає смак

29 Квітня 2021 16:34
Дослідники з Національного інституту США пояснили, чому у хворих на COVID-19 зникає здатність відчувати смаки.

Відповідну наукову статтю опублікували на bioRxiv, передає Кореспондент.

Вчені з'ясували, що смакові рецептори, які розміщені на язику людини, мають ангіотензин-перетворний фермент 2 (ACE2). Через цей фрагмент вірус SARS-CoV-2 потрапляє в клітини організму. Таким чином, при інфікуванні коронавірусом втрачаються смакові властивості.

Дослідженням керував Джозефін Іґан, який зі своєю командою вивчив тисячі смакових рецепторів людини.

Відзначається, що рецепторні клітини II типу у веретеноподібних сосочках біля основи язика і грибоподібних сосочках на його задній частині містять фермент ACE2, який є точкою входу для вірусів.

Читати ще:«Десять місяців без нюху, параноя та штучна кома»: волиняни про специфічні симптоми COVID-19

В експерименті взяла участь 45-річна жінка з позитивним тестом на COVID-19, яка скаржилася на втрату смаку, і 63-річний чоловік, який хворів на коронавірус. У хворих діагностували збільшення розміру язика, почервоніння його основи і виявили, що їх смакові цибулинки зазнали змін в прошарку стовбурових клітин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus