USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Назвали імена російських окупантів, які запускають «шахеди» по Україні

5 Січня 2023 11:49
Українські журналісти-розслідувачі встановили імена чотирьох російських військових, які запускають іранські дрони-камікадзе Shahed по Україні. Влітку 2022 року вони пройшли відповідний інструктаж в Ірані під виглядом військових навчань.

Про це йдеться у спільному розслідуванні «Слідства.Інфо» та «Наші гроші.Львів», передає Obozrevatel.

Зазначається, що безпілотники для ударів по Україні запускають військові 294-го Державного центру безпілотної авіації Міноборони РФ (щоб подивитися відео, доскрольте до кінця новини):

Сергій Созінов;

Андрій Степовий (капітан ПКС РФ);

Гліб Півкін;

Євгеній Глухов (лейтенант ПКС РФ).
Розслідувачі зазначили, що після «навчань» в Ірані росіяни навчали операторів дронів у російській Коломні і тестували нові зразки перед відправкою у війська. Участь у «навчаннях», окрім РФ та Ірану, взяли команди з Білорусі та Вірменії.

Навчання проводилися під приводом Армійських ігор, які влаштовує РФ, де однією з дисциплін є змагання операторів дронів – «Соколіная охота». Вони тривали з 15 до 27 серпня. Згідно із положенням цього заходу, команда кожної країни – це не більше 13-ти осіб.

«Саме на базі 924-го центру попередні роки проводили заключний відбірковий етап «Соколіной охоти» у Росії. Його переможці і представляли країну на міжнародній арені. Військовослужбовці коломненського центру теж брали участь у відбіркових етапах, але, як судд. Цього року відбори також проводили, але на відміну від минулих років Міноборони РФ так і не оголосило переможців», – повідомили журналісти.

Уже за два тижні після завершення конкурсу, в якому перемогла російсько-іранська дружба, Росія вперше атакувала Україну дронами-камікадзе «Shahed».

Нагадаємо, офіційний представник МЗС Ірану Нассер Канаані заявив, що Іран не є частиною «конфлікту між Росією та Україною». Він також назвав звинувачення на адресу Тегерана «безпідставними».



Додамо, російські окупанти в Україні постійно переміщують іранські безпілотники та їхні пускові установки. Росіяни побоюються, що на них постійно полюють українські військові.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Клава Показати IP 5 Січня 2023 14:37
якби на рівні міжнародних організацій ці козли були попереджені, що ніколи не зможуть покинути меж рідного болота та будуть схоплені, вони задумались би, чи варто займатись подібним..

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus