USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

НБУ випустив пам'ятну 20-гривневу банкноту

27 Серпня 2016 08:00
Національний банк України презентував пам’ятні банкноти на честь 160-річчя Івана Франка.

Про це повідомляють у прес-службі НБУ.

Сьогодні, 26 серпня, Національний банк України презентував пам’ятні банкноти номінальною вартістю 20 гривень, присвячені 160-річчю від дня народження видатного українського письменника Івана Франка.

Пам’ятні банкноти на честь 160-річчя Івана Франка уводяться в обіг з 1 вересня 2016 року Їх тираж становитиме один мільйон штук.

Для нумерування банкнот використано серію ЦБ. Папір для пам’ятної банкноти виробляли із додаванням українського льону, що дало змогу зменшити витрати на її виготовлення та додати банкноті міцності.

Окрім того, на банкноті запровадили нові оптично-змінні елементи захисту: "віконну" захисну стрічку з ефектом руху фонових зображень та елемент SPARK, що поступово змінює колір під час зміни кута нахилу банкноти.

У центральній частині на лицьовому боці пам’ятної банкноти знаходиться портрет Івана Франка. Основним елементом дизайну зворотного боку пам’ятної банкноти номіналом 20 гривень залишили зображення будівлі Львівського оперного театру.

Як і обігові банкноти номіналом 20 гривень, пам’ятна банкнота має переважно зелений колір і тонований під цей колір банкнотний папір.

20 тисяч примірників цих пам’ятних банкнот запакують у сувенірні конверти та реалізовуватимуть регіональними представництвами Національного банку України за ціною 31 гривня. Вартість решти пам’ятних банкнот становитиме 27 гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
в Показати IP 27 Серпня 2016 09:50
Вже пора міліони друкувати а не всяку ф.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus