USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Не бачимо підстав для довіри. Наша єдина гарантія – ЗСУ», – Зеленський про переговори з РФ

29 Березня 2022 23:56
Президент Володимир Зеленський у своєму зверненні увечері 29 березня зазначив, що у переговорах із Росією немає і не буде жодного компромісу щодо територіальної цілісності та суверенітету України, передає УП.

«Російське військове відомство нібито вирішило скоротити бойові дії на Київському та Чернігівському напрямках. Ми не розхолоджуємось і не зменшуємо наші оборонні зусилля. Оборона України – це завдання зараз номер один, а все інше – похідне від цього, – наголосив він. – Збройні сили України, наша розвідка, усі, хто долучився до оборони держави, – це на сьогодні єдина гарантія нашого виживання. Гарантія, яка працює».

Президент додав, що можна називати позитивними ті сигнали, які лунають з переговорного майданчика.

«Але ці сигнали не заглушають розриви російських снарядів. Звісно, ми бачимо всі ризики. Звісно, ми не бачимо підстав для довіри словам, що звучать від тих чи тих представників держави, яка продовжує воювати заради нашого знищення. Українці – не наївні люди, – запевнив президент. – Україна налаштована на переговори і продовжуватиме переговорний процес. Ми розраховуємо на результат – реальну безпеку для нашої держави».

Із його слів, російські війська мають залишити окуповані райони. Жодних компромісів щодо суверенітету й територіальної цілісності України не може бути й не буде.

«Нехай деякі країни не розраховують навіть, що ті чи ті перемовини вплинуть на зняття санкцій із РФ, – сказав Зеленський. – Питання про санкції навіть не може порушуватися, поки не завершиться війна, поки ми не повернемо своє, що нам належить, і поки ми не відновимо справедливість».

Навпаки, на його думку, санкції мають посилюватися щотижнево. І вони мають бути якісними. Не просто для заголовків у медіа про те, що санкції запроваджено, а для реального настання миру.

Щоб це забезпечити, вже почала роботу команда експертів – українських та міжнародних, які оцінюють результативність запроваджених санкцій проти Росії. З української сторони цей напрямок координує керівник ОП Андрій Єрмак, з міжнародної – Майкл Макфол.

«Відсьогодні працюватиме новий функціонал у «Дії». Як я й обіцяв, держава відшкодує втрату будинку чи квартири внаслідок бойових дій. Кожен наш громадянин вже може подати відповідну заявку у «Дії», – резюмував президент.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus