USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.87

«Якби всі мали хоча б 10% сміливості українців, загрози для світу не було б», – Зеленський

8 Квітня 2022 00:45
Президент Володимир Зеленський вважає, що загрози для міжнародних відносин не існувало б, якби світові лідери мали хоча б десяту частину сміливості українців.

Про це він сказав у вечірньому зверненні 7 квітня, повідомляє УП.

«Ми завжди були сміливими – найбільш сміливими у світі. Бо хто ж ще робив усе те, що роблять українці? Хто ще мав стільки сміливості постійно боротися проти будь-яких проявів тиранії, захищати саму свободу? На кожних виборах, революціях і на війні, – заявив президент. – Хто ще мав би таку сміливість боротися проти всіх сил Росії на землі, у повітрі й на морі? Хто ще мав би таку сміливість іти голіруч проти російської бронетехніки там, де росіянам вдалось тимчасово щось там захопити?

Хто ще мав таку сміливість говорити всьому світові, що лицемірство – погана зброя? І не просто говорити, а повертати світу честь. Хто ще мав би таку сміливість спонукати найбільші глобальні компанії забувати про бухгалтерію й згадувати про мораль?

А усіх політичних лідерів, хай якими вони були, – навчати хоч трохи бути українцями, хоч трохи бути сміливими?

Насправді – оце наш бренд! Оце – бути нами! Бути українцями – бути сміливими.

Якби всі у світі мали хоча би 10% сміливості, яку маємо ми, українці, то взагалі жодної небезпеки для міжнародного права не було б. Жодної небезпеки для свободи народів не було б».
Зеленський додав, що критерієм успіху в міжнародній політиці має стати саме сміливість, і передовсім у запроваджених санкціях проти Росії.

На його думку, розголос у західних ЗМІ повідомлень про те, що «санкції важливі, їх достатньо», спрямований на переконування самих себе в тому, що запроваджені заходи діють. Утім, на його думку, якби чинних санкцій було достатньо, то журналістам не довелося б доводити, що вони важливі й ефективні.

Але президент закликав до того, що санкції й покарання для Росії мають бути більш сміливими й жорсткими.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus