USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Не ковідом єдиним: від захворювань легень помирають тисячі українців

12 Листопада 2021 12:08
12 листопада – Всесвітній день боротьби з пневмонією.

Щороку від захворювань легень помирають майже 16 тисяч українців. Згідно зі статистичними даними МОЗу за 2021 рік, від пневмонії та грипу щомісяця помирають 700-2300 українців. За даними Державної служби статистики, до старту карантину щомісяця від ГРВІ та пневмонії помирали майже 500 осіб. Тож кількість летальних випадків зростає.

Правозахисниця, народна депутатка VIII скликання, лідерка Жіночого руху «ЗА МАЙБУТНЄ» Ірина Суслова занепокоєна, що на фоні боротьби з COVID-19 не звертають уваги на інші небезпечні та смертельні інфекційні хвороби.

«Досить часто коронавірус плутають із пневмонією, утім це абсолютно різні хвороби, і їх перебіг та протоколи лікування суттєво різняться. Бувають випадки, і вони непоодинокі, коли швидка допомога чи сімейні лікарі відмовляють у лікуванні чи госпіталізації людям із захворюваннями легень, посилаючись на те, що працюють суто з ковідними хворими. Що робити людині в цьому випадку? Куди звертатися по допомогу в разі пневмонії? Чи можна взагалі її отримати в умовах пандемії коронавірусу?» – запитує вона.

У Жіночому русі «ЗА МАЙБУТНЄ» звернулися до Міністерства охорони здоров’я із низкою запитань. Зокрема поцікавилися, чи є окремі лікарні для хворих на пневмонію, чи забезпечені медзаклади медикаментами, потрібними для таких пацієнтів, скільки ліжок передбачено для хворих на пневмонію. А також – яка статистика госпіталізованих із пневмонією українців за попередній місяць та до яких профілактичних заходів вдається МОЗ у боротьбі з нековідною пневмонією.

«Незважаючи на те, що пневмонія є однією з найбільш піддатливих до профілактики хвороб, на сьогодні вона вважається найбільш поширеною та серйозною інфекційною причиною високого рівня смертності, зокрема дітей раннього віку, у всьому світі.

Її симптоми розпізнати легко. Це кашель, температура, ускладнене чи прискорене дихання, свистячі хрипи під час дихання та «втягнення» грудної клітини. Не завжди при пневмонії наявні абсолютно всі із зазначених симптомів. Тому будьте пильні!» – закликала політикиня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
124 Показати IP 12 Листопада 2021 15:45
1) великий плюс "Волинським Новинам". 2) якби давали статистику про всі хвороби, було б видно реальний стан.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus