USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Не поспішайте робити закупи: українцям розповіли, які продукти незабаром здешевшають

13 Липня 2022 15:19
У продаж щодня надходить новий врожай, а тому абсолютно всі види овочів та більшість фруктів дешевшатимуть.

Про це заявила аналітик Українського клубу аграрного бізнесу Світлана Литвин, пише ТСН.

Серед продуктів, які продовжують трішки дешевшати, – олія та яйця. Ці категорії товарів не можуть зберігатися довго, а їхній експорт обмежений. Таким чином, на ринку є перенасичення, тому виробники знизили ціну в першу чергу для оптових покупців, а ті трішки знизили ціни для роздрібної торгівлі.

Також на 2-3% планують зниження ціни на яловичину, яка є більше експортним продуктом, а експорт в Україні працює наполовину. Свинина, навпаки, трохи подорожчала через закриття багатьох підприємств на півдні країни.

Однак суттєвих змін у вартості свинини не зміниться, адже є ще імпортний продукт, який і тримає ціни на більш-менш стабільному рівні.

Курятина тримається на одному рівні, це той вид м’яса, який не зазнав поки майже ніяких цінових коливань.

Аналітик вважає, що ціни на м’ясну групу товарів сильно знижує низька вартість зернових. Мовляв, поки що так і триватиме, але щойно експорт зерна повноцінно відновиться, ситуація знову зміниться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 13 Липня 2022 16:31
в Україні подешевшають???? * від сміху почав сповзати під стіл*

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus