USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Не Roshen єдиним: Порошенку пред'явили нові претензії

9 Квітня 2016 11:30
Претензії до президента Петра Порошенка не вичерпуються юридичними питаннями щодо виявлених на Британських Віргінських Островах офшорах.

Про це йдеться в статті видання Дзеркало тижня, - інформує Апостроф.

Нагадаємо, понад рік 380 журналістів із 78 країн вели найбільше в історії журналістське розслідування, вивчаючи діяльність офшорного оператора Mossack Fonseca. Днями вони приступили до публікації викривальних статей, одна з яких розповідає про секретний офшор і "моральний злочин" Петра Порошенка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ІМПЕРІЯ ГАРАНТА: ПОРОШЕНКО ВИКОРИСТОВУЄ ОФШОРИ БІЛЬШЕ 15 РОКІВ. РОЗСЛІДУВАННЯ

Серед іншого, видання нагадує, що окрім кондитерського концерну Рошен, Порошенко є кінцевим бенефіціаром великого переліку підприємств, а в деяких випадках і власником істотної участі компаній. У той час, як суспільство і саме журналістське розслідування сконцентровані лише на кондитерському бізнесі Порошенко.

"А що буде з аграрним бізнесом, медіа-бізнесом, промисловими об'єктами, масштабними будівельними проектами? Аграрні підприємства президента, наприклад, нітрохи не поступаються за своїми масштабами кондитерським, але чи увійдуть вони в траст? Щоб не вийшло так, що корпорація "Рошен" буде в "сліпому" трасті, а все інше - в трасті "шлунковому", - йдеться в статті.



Автор підкреслює, що між передачею бізнесу в сліпий траст і продажем не можна ставити знак рівності.

"Номінально активи передані в управління третій особі, але перша особа нашої держави вже точно не забуде, що це все ще його активи. Відповідно, нікуди не зникають мотиви, за якими президент хотів від них позбутися. Адже мова, перш за все, про відхід від конфлікту інтересів. Але якщо бізнес належить президенту, нехай навіть через траст, це не применшує його бажання за рахунок президентських можливостей зміцнювати активи, щоб після каденції повернутися до управління збільшеним за цей час бізнесом", - наголошується в статті.

На думку видання, Порошенко як президенту слід було проявити економічний патріотизм навіть всупереч міркувань вигоди і відмовитися як від будь-яких офшорів, так і від бізнесу в цілому.

"Так, в нинішній час тримати активи в Україні - це антибізнес, але саме так повинен був би зробити лідер нації. Не все, що дозволено бику, личить Юпітеру. Робота президента - важка, напружена. Але це - пакет, в якому безсонні ночі, необхідність приймати рішення, можливість дзвонити Меркель, зустрічатися з Обамою, возити дітей до Японії за держрахунок і жертвувати прибутковістю свого бізнесу, сплачуючи країні податки", - підкреслює автор.

Як повідомляв "Апостроф", журналісти програми "Слідство.Інфо" провели розслідування, з'ясувавши, що президент Петро Порошенко не передав свої активи кондитерської корпорації "Roshen" в траст, а створив три офшорні компанії для реструктуризації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
ВОВК Показати IP 9 Квітня 2016 16:58
коментар було видалено
СЕН Показати IP 9 Квітня 2016 17:25
Вальцман разом з рештою жидів, що при владі, продовжує грабувати гречкосіїв. А вся свита цього злодія готова закопати будь-кого, хто виступить проти цього упиря !!!
Костя Показати IP 9 Квітня 2016 17:27
А чим краще Януковича? ще більше "зажирається". Кого обрали того й маємо
укр до Костя Показати IP 10 Квітня 2016 13:11
Ті що обирали міліардера президентом у злиденній країні, мабуть, несповна розуму !!! Тому таке і отримали, ЩО нас усіх МАЄ !!!
шура_балаганов Показати IP 9 Квітня 2016 17:28
І хто ж його посадить ? Невже Порох - пам'ятник ?? Будемо надіятись, що народ його не посадить, а змете !!!
шаріков до шура_балаганов Показати IP 9 Квітня 2016 19:50
Ну змете. Далі що?? Такого самого вибере, бо в нашого народу національний вид спорту бігати по граблях. Не знали за кого голосують?? Назначили лиса смотрящім в курятнику, а тепер лементують)). Одного вже змели, ще відригається.
ВОВК до шаріков Показати IP 9 Квітня 2016 20:42
а шо Шаріков тобі відригається ? Долар по 8 чи газ дешевий ?
халявщик до шаріков Показати IP 10 Квітня 2016 13:21
Жодна ЦВК не стверджувала, що пропонує обирати в Президенти зека, чи обрати в Президенти шоколадного магната !!! Претенденти мають куплену ЦВК з МВС, з ГПУ. За все треба платити. І за вправи на граблях !
влада Показати IP 10 Квітня 2016 12:37
Оженився дурнуватий та взяв біснувату, та не знали, що робити - запалили хату.Так на Україні керують... а простий народ страдає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus