USD 39.90 40.20
  • USD 39.90 40.20
  • EUR 39.90 40.25
  • PLN 9.90 10.00

Не розумів, чому має проходити огляд: на Волині за кермом Audi спіймали п’яного військового

18 Лютого 2024 23:01
На Волині за керування авто у стані алкогольного сп’яніння судили військового. Чоловік відмовлявся від огляду, адже вважав, що для цього немає підстав.

Про це стало відомо з постанови Володимир-Волинського міського суду.

Як ідеться у матеріалах справи, 3 листопада близько першої години ночі військовослужбовця Антона Д. зупинили за кермом Audi A3 на вулиці Ковельській у Володимирі. Чоловік мав ознаки алкогольного сп’яніння, але від огляду відмовився, вчинивши правопорушення, передбачене ч.1 ст.130 КУпАП.

Однак на судді Антон Д. своєї вини не визнав. У письмових поясненнях вказав, що алкогольних напоїв взагалі не вживає з 2015 року. Крім того, з його слів, поліцейські не назвали йому причини зупинки автомобіля. Тож йому незрозуміло, з якої законної підстави він взагалі мав проходити огляд на стан алкогольного сп`яніння. Також чоловік зазначив, що будь-яких свідків у працівників поліції під час складання адміністративних матеріалів не було, працівників ВСП вони також не викликали.

Читати ще: На Волині за кермом Mercedes спіймали п’яного військовослужбовця без прав: яке покарання він отримав

Попри такі показання обвинуваченого, суд вважав, що його вину доводять докази. Зокрема з дослідженого відеозапису вбачається, що він відмовився від проходження огляду на місці зупинки авто та у закладі охорони здоров`я. Водночас Антон Д. не заперечував факту керування транспортним засобом та вживання алкоголю. Також він пояснив, що відмовляється проходити огляд на місці зупинки та у медичному закладі, оскільки впевнений, що алкотестер обов`язково покаже стан його сп`яніння.

На відеозаписі зафіксована і причина зупинки – порушення комендантської години та несправна ліва фара авто.

Врахувавши обставини, суд оштрафував Антона Д. на 17 тисяч гривень з позбавленням права керування транспортними засобами на один рік.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Were Показати IP 19 Лютого 2024 05:15
Прічіна астановкі!!!???... Борзий рік ногами побігає, можливо почне трохи думати
Водій Показати IP 20 Лютого 2024 15:26
Ну військовий і що. тут слава богу глибокий тил навіщо п'яним іздить.якщо в тебе ПтСр і хочеш зняти стрес випий собі вдома нащо за кермо сідати.
Микола Показати IP 20 Лютого 2024 22:29
Якщо на посаді механіка водія перебував - найдешевший варіант демобілізації)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus