USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не швидше 20 км/год. У Луцьку затвердили правила прокату та схему руху орендованих електросамокатів

15 Червня 2022 18:31
Аби створити конкурентні умови підприємцям, які пропонують оренду електротранспорту, в Луцьку ухвалили Положення про порядок надання послуг прокату персонального легкого електротранспорту на території громади.

За відповідне рішення проголосували члени міськвиконкому 15 червня.

Документ стосується сервісів прокату персонального електротранспорту: електросамокатів, сегвеїв, гіробордів, гіроскутерів тощо. Згадане положення регулює ведення такої підприємницької діяльності в місті.

Зокрема, пункти прокату мають розміщуватися за погодженням з міськрадою та на підставі договору на право тимчасового користування окремими елементами благоустрою комунальної власності.

Оператори послуг мають встановити обмеження максимальної швидкості руху такого транспорту – до 20 км/год. Визначені зони, де можна їздити, а де – ні. Якщо електросамокат виїде за межі цієї зони, він має автоматично вимикатися.
Користувачів мають інформувати у мобільному додатку про обмеження швидкості та місця, які дозволені для паркування персонального легкого електротранспорту. За паркування у невстановлених місцях оператори мають подбати про автоматизовані штрафні санкції.

Також оператори мають дбати про технічну справність електротранспорту, страхування користувачів, щоденно впорядковувати пункти прокату.

Користувачі такого транспорту мають право рухатися на спеціально відведених велосипедних доріжках, а у разі їх відсутності – боковою доріжкою тротуару попутно із загальним потоком транспортних засобів. Рух на проїзній частині дороги заборонений.

Також користувачі повинні рухатись боковою доріжкою тротуару зі швидкістю до 5 км/год, вони не мають створювати перешкод для інших учасників дорожнього руху, паркувати електротранспорт у дозволених місцях для паркування в межах зони покриття сервісу, використовувати звуковий сигнал згідно з правилами дорожнього руху.

Не можна таким транспортом перевозити пасажирів, користуватись під час руху засобами зв’язку, тримаючи їх у руці. Також користувачам заборонено допускати випадки керування персональним легким електротранспортом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння або під впливом лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Нагадаємо, декілька підприємств з оренди електросамокатів розглядають Луцьк як місце своєї діяльності.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Міський пішохід Показати IP 15 Червня 2022 21:52
Не мала баба клопоту - купила порося ! У Луцьку практично нема умов для руху електрогуляйноги ! Вимоги до велодоріжок чітко виписані у ПДР, яких у місті пару сот метрів і то суміщених з тротуаром, чого у європейських країнах не практикується. А по тротуарах можуть їздити лише діти віком до 14 років. А ті бородаті прищаві переростки і дівулі - вони правил не знають. а тільки наражають на небезпеку пішоходів. І ті дозволи - до пори до часу, поки не станеться якась біда. Нести відповідальність буде міська рада, яка ту їзду дозволила !
Андрій Показати IP 11 Липня 2022 16:23
Не знаю, що ті правила є, що їх нема, всерівно літають та підрізають. Таке відчуття що в них просто відсутній мозок.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus