USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Не захотіли їхати з ним: у Луцьку в «Мелодії» чоловік побив трьох жінок

20 Березня 2021 21:43
Ще вночі відпочивала у барі, а під ранок опинилась на лікарняному ліжку із численними травмами. Такі наслідки отримала лучанка в результаті відпочинку цієї ночі у одному із барів міста. Знайомство з компанією чоловіків обернулось для жінок справжньою бійкою. Нині за цим фактом уже відкрито кримінальне провадження.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу «Аверс».

Лучанка Яна зустрілася зі своїми подругами напередодні. Провести вечір компанія вирішила у барі. Усе розпочиналось весело й безтурботно, проте дівчина й уявити не могла, що цієї ж ночі опиниться у Луцькій міській клінічній лікарні з численними забоями та підозрою на черепно-мозкову травму.

Постраждала пригадує, що у заклад вони потрапили близько о 22 годині. Спочатку вони відпочивали з компанією, а потім лишилися у закладі з кумою Юлею. Дівчина зізнається, що впродовж ночі вони вживали спиртні напої. На танцполі познайомились із чоловіками, які також відпочивали у барі. Усе було схоже на звичайне спілкування, однак коли заклад захотіли закрити, розпочалося найгарячіше.
"Ми танцювали, танцювали, і заклад хотіли вже закривати. Хлопці почали чіплятися. Мені запропонували поїхати з ними, але я сказала, що нікуди не поїду. Один з них до куми почав чіплятися. Поки я танцювала ще кілька пісень, він запропонував кумі поїхати з ним. Вона сказала йому, що в неї чоловік та троє дітей. Потім почалася словесна перепалка – мат за матом. Я обернулася, а вони вже вчепилися один в одного. Тут знову ж таки його колега кидає куму на підлогу«, – каже Яна.

Потому словесна перепалка переросла у ляпас за ляпасом. Дівчина пригадує, що до них підійшла адміністратор закладу, й попросила покинути приміщення, мовляв, бійки в залі бути не повинно.

Таке ставлення її обурило, адже у закладі хвилювались лише за те, аби поліція не дізналась, що вони працюють у заборонений час, замість того, щоб допомогти дівчатам. Попри власні обурення, дівчата покинули заклад.

«Я вийшла і стояла. Відчула два ляпаси ззаду. Я хотіла налякати його камерами, але він забрав мене, після цього, ставши в боксерську стійку, тричі вдарив по обличчі. Я дуже злякалася і побігла назад. Після цього вийшла в пальті, а він з того клубу вибіг, схватив у мене пальто і спеціально, щоб не на камеру, схапив за волосся. У мене боліла вся спина. Він нереально дикий, це нереальна людина. Тоді подзвонили ще раз в поліцію і в швидку. Мені розповіли, що я вийшла з тих сходів, знову втратила свідомість, мене відкачали нашатирем», – пригадує побита лучанка.

Медики бригади екстреної-медичної допомоги оглянули дівчину та прийняли рішення про госпіталізацію потерпілої.

Завідувач центральної оперативної диспетчерської у Волинській області Станіслав Лінік розповів, що 19 березня о 03.23 надійшов виклик на екстрену медичну допомогу з приводу побиття. Потерпілу доставили до лікарні із підозрою на черепно-мозкову травму та забоєм спини. Нині вона проходить повне медичне обстеження.

У поліції кажуть: переглянули записи із камер відеоспостереження та вже встановили особу ймовірного нападника. За цим фактом відкрито кримінальне провадження. Однак поки про підозру чоловіку не повідомляли, оскільки на черзі ще проведення судово-медичної експертизи.

«Було повідомлення, що близько третьої години ночі невідомий чоловік наніс удари двом жінкам. Звичайно що виїжджала поліція, зараз всі причетні до цієї події опитані, відкрито кримінальне провадження за статтею 125 ККУ. Це нанесення тілесних ушкоджень. Триває слідство. Цей чоловік також допитаний, триває досудове слідство, але йому ще не оголошена підозра. Якщо жінка не відмовиться від своїх заяв, все підтвердиться і будуть висновки медиків, то, звичайно, буде провадження, підозра і справа піде у суд.

Сам інцидент трапився в одному із луцьких закладів громадського харчування. Зауважимо, що згідно з карантинними обмеженнями, які діють в Україні, будь-які кафе та ресторани повинні працювати не довше, ніж до 23 години. Проте бійка трапилася саме у розпал ночі. Як таке могло трапитися, ми вирішили поцікавитись у самому закладі. Нині кафе працює у звичному режимі.

Адміністратор закладу, у якому трапилась бійка, Юлія каже, що нічого не знає, можливо, бійка була на вулиці. Вона зазначила, що заклад працює до 23.00, вночі вони не працювали. Максимум можуть затриматися до опівночі.

«Я не знаю, що було, не можу надати вам інформацію», – говорить адміністраторка.

До слова, від горе-відпочивальника постраждала не лише Яна та її кума Юлія. Дівчина каже, що була іще одна потерпіла.

«Поки він мене доганяв, схопив іншу дівчину, яка взагалі ні при чому. Мені ще пощастило. Він її дуже сильно дубасив, це був жах. Вона сказала, що боїться його, і відмовилася писати заяву. А поліція і не наполягала», – розповідає Яна.

Цікаво, що в поліції, швидкій та лікарні ніхто не здивований подібному випадку. Мовляв, таке у місті трапляється нерідко. Мало з постраждалих жінок звертається до правоохоронних органів. Але в цьому випадку з трьох потерпілих одна таки наважилась.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 63
Дідо Показати IP 20 Березня 2021 22:25
Чоловік вдома а жінка з іншими гульдебосить, що ж ти хотіла?
123 до Дідо Показати IP 21 Березня 2021 10:46
Очевидно, вона хотіла щоб все чоловіче населення Луцька миттю піднялось і примчалось, щоб її захищати. По дорозі ще мали бути розбірки за право першому вступитись на захист честі цієї найдостойнішої із берегинь волинських вогнищ. А те, що нічого такого не відбулось - зайве підтвердження давно відомого всім ТП факту, що "перевелись настаяшчі мушчіни". А якщо в тої баби справді є чоловік вдома - то от це уже пісець повний. Це ж яким опущеним треба бути, наскільки себе не поважати, щоб таку біля себе тримати. Головою думати треба!!
! до 123 Показати IP 21 Березня 2021 13:03
Дінамо не спрацювало на цей раз. Дівулі розплатились не "найдорожчим місцем", а синяками. Але в них то не завше так, деколи розрахунок і по іншому.
333 до 123 Показати IP 21 Березня 2021 13:44
Дівчатка, цнотливі і не дуже ! Якщо хочете, що б до вас ставились як до леді, то ведіть себе як леді. Але якщо ви ведете себе, як дешеві портові повії... то на яке відношення ви ще розраховуєте?
Ого до Дідо Показати IP 21 Березня 2021 13:07
Стара кошолка, таких в нічні клуби й запускати непристойно. Що воно там по ночам робить, на що розраховує, окрім групового кохання ?
Приємний до Ого Показати IP 21 Березня 2021 17:44
Який приємний, просто таки "бархатний" голос у постраждалої Яни.
Чоловік тої ... до Дідо Показати IP 21 Березня 2021 14:00
Дякую !!! Дякую !!! Але мало дали !!!
123 до Чоловік тої ... Показати IP 21 Березня 2021 14:27
Ти не скільки їй хто дав вираховуй, а бігом дуй в міськрайонний суд з заявою про розірвання шлюбу. Зразок знайдеш в інтернеті, причину можеш вписати "подружня невірність і аморальний спосіб життя. Примирення неможливе, прошу розглянути без моєї участі". І не затягуй, бо як десь ненароком гарячий джигіт їй в клубі (чи після нього) кіндерятко забацає - автоматом тебе як батька запишуть, знову будеш по судам бігати, доводити що ти не лось. А, і ще одне. Після того як заяву занесеш - до венеролога зайди, мало там чого твоя "благовірна" в хату принесла)
Достатньо до Дідо Показати IP 21 Березня 2021 14:43
ЇЇ достатньо лише послухати, лексикон ляр*и, інтелект обмежений, голосок прокуренопрососаний...
Лучанин Показати IP 20 Березня 2021 22:29
Просто о..єнна історія про чергових "нітакусь". Тут звичайно зараз знизу підуть "фу, та ти шо", "вона ж дівчина, як так можна", мінуси та інші реакції, на які мені ... дуууже цікаво. Але сказати цій мадам хтось таки повинен. Шановна Яна, порядна і поважаюча себе жінка не буде під шафе з такою самою "кумасею" в кабаку серед ночі витанцьовувати, і тертись об мужика, якого годину тому вперше побачила. Причому (ймовірно), саме за рахунок мужика пити і закусувати. Якщо вже ведеш себе як б..дь - то будь готова, що сприймати тебе будуть як б..дь. P.S. Нанесення тілесних ушкоджень - це однозначно кримінал, і відповідати той бовдур таки повинен.
Я до Лучанин Показати IP 21 Березня 2021 11:34
Ок, а якщо це не заміжня дівчина і не з кумою, а просто з подругою. І до прикладу, твоя сестра чи знайома «Лучане», ти теж будеш отак жовчю плювати? Чи в карооке з певних пір можна піти тільки коли ти не заміжній/ня. І якщо ти за келих дешевого вина, хочеш відплату, то сиди вдома і в поміч тобі твоя права рука. Треба вміти жити в цивілізованому світі без шаблонів. Всі мають право відпочивати, а через таких неадекватів, як той гопнік-боксер, що стає в стойку перед жінкою, просто стає сумно, що не всі мають право називатися чоловікам .
Лучанин до Я Показати IP 21 Березня 2021 12:58
"Смешались в кучу кони, люди...")) Розумію, що логіка і причинно-наслідкові зв'язки - то для тебе важко, але вже зроби це зусилля. Отож, по порядку. 1. "Якщо", "а якби то", "каби" і все таке інше - з самого початку вже звучить невпевнено. Так само як і типовий метод всіх курок, переводити на особисте - "а якби це була твоя мама / сестра / внучата племінниця". На аргумент не тягне, як би тобі не хотілось. Мімо) 2. В караоке / кабак / диско / стрипклуб / на свінгерську оргію / ночувати до сусіда - можеш іти в любому статусі, маєш законне право. Так само інші люди мають законне право робити висновки про тебе з твоїх дій) 3. Щодо "келиха дешевого вина" - прекрасний аргумент, справді) По фразі очевдно, що ти ставиш питання ціни, вартості затраченого, за яке вже можна хотіти відплату. Тобто: келих дешевого вина явно недостатньо; вечеря і квіти - можна подумати, якщо симпатичний; новий айфон - готова у всі отвори) Чудова ілюстрація терміну "побутова проституція", дякую) 4. Як мені жити, якими шаблонами користуватись, які висновки робити, як відноситись до оточуючих - все це буду вирішувати виключно самостійно, виходячи з власних знань, досвіду, інтересів і планів. Твоїх порад точно не потребую) 5, Якщо оточуючі тебе люди не відповідають твоїм уявленням про них, не намагаються під них підлаштуватись чи відповідати, якщо на твою думку "не всі мають право називатися чоловіками" - то це все виключно твої проблеми)
Ой ой ой до Я Показати IP 21 Березня 2021 13:01
Катрусю, навчись читати уважніше. Людина тобі написала САМЕ про цих двох ТП, які гульдибасили по ночах, маючи і дітей і чоловіків. ВСЕ ВІРНО ЧОЛОВІК НАПИСАВ ТОБІ і іншим ТП. А якщо ти ще "безневинна і цнотлива" і зайшла в 00:25 год. випити на халяву дешевого вина, а й нехай і дорогого, то чим ти краща за цих шм*р?
Хамло до Я Показати IP 21 Березня 2021 13:40
Підтримую. "кидок" на пару коктейлів і флірт, якщо таке і було, не привід бити жінку. Бидлан.
Ой до Хамло Показати IP 21 Березня 2021 14:41
Ой *лядь, проговорилася, "кидок на коктелі" ... Немає розуму в *ляді, немає.
Во... Показати IP 20 Березня 2021 22:40
Хто ж з кумою ходить в бар - ходи з кумом, він прикриє!
Марина Показати IP 20 Березня 2021 23:45
Дуже шкода дiвчат,Але в нас для таких нелюдiв покарання буде максимум 200громадських Годин ,якщо звичайно не маэ судимостi.Тому потрiбно вiдповiдати.
123 до Марина Показати IP 21 Березня 2021 10:32
Де ти, Мариночко, на відео "дівчат" побачила?
Волинянин до Марина Показати IP 21 Березня 2021 10:54
Попрошу не називати потаскух дівчатами. Да ,ОЖП які в 3 години ночі гульдебанять з хлопами і вживають спиртне маючи вдома чоловіка? І троє! дітей є однозначно Потаскухи.А отримали по гриві 100% за динамо поведінку.
Хамло до Волинянин Показати IP 21 Березня 2021 13:43
Судячи з твоєї логіки ти теж не проти вдарити жінку, навіть якщо заробила. Слабак і сцикло. Бийся з мужиками.
Чоловік тої ... до Хамло Показати IP 21 Березня 2021 15:24
Ти мало дома получила, що тут патякаєш ?
123 до Хамло Показати IP 21 Березня 2021 15:41
О, бойові олені підтягнулись) щось вас довго не було, де ви шляєтесь, тут честь ДІВЧИНИ заділи) а ну, розкажи всім тут - як жити треба, що правильно а що ні) нам всім дуже цікава твоя думка)))))
То до 123 Показати IP 21 Березня 2021 17:34
То не олені, то "алєніхі з полісся".
Iван Показати IP 20 Березня 2021 23:47
Фото тоi' тварини оприлюднiть,щоб всi знали !!!
123 до Iван Показати IP 21 Березня 2021 10:34
Нащо тобі фото - он ціле відео з нею є) а фото іншої худоби тобі ніхто не покаже - таємниця слідства)
Галяваля до Iван Показати IP 21 Березня 2021 13:05
Тобі що відео мало ? Стоїть тварина в кофті, руки заламує, інтервю дає. А дасть інтервю, піде пиваса хлібане, будуняра в неї.
Коля Показати IP 21 Березня 2021 01:02
Полішво приїхало
лучан Показати IP 21 Березня 2021 06:28
а дітки даної мадам, як завжди вдома самі, де відповідні служби, діти неповнолітні
сват Показати IP 21 Березня 2021 06:45
Кто с дэвочкой ужинаэт, тот ее танцуэт. Это закон.
Юрій Показати IP 21 Березня 2021 07:14
Нормальні люди глядять дітей, а не сидять в барах з дебілами
Хамло до Юрій Показати IP 21 Березня 2021 14:46
Цікаві в тебе критерії нормальності. Я своїй жінці даю гроші, і вона з подружками може відпочити в клубі, без пригощань всяких мачо, і в 3 години ночі. А в тебе видно величезний комплекс сидить в голові, раз ти боїшся що твоя якщо вночі без тебе в клубі - то обов'язково піде наліво чи знайде кращого за тебе. Ну ще може не достойна від тебе такої милості.
Ой до Хамло Показати IP 21 Березня 2021 17:35
Катрусю заспокойся, всі вже зрозуміли що то ти. Просто почекай поки синяки зійдуть, і знову в клуб, на півас і коктелі.
123 до Хамло Показати IP 21 Березня 2021 17:44
Твої фантазії хоч на цитати розбирай) А не було в тебе такого, що вона зранку прийшла додому, коліна червоні, на твій здивований погляд відповіла - то я в церкві була, молилась?) Маю на увазі жінка твоя, якщо вона існує звичайно, і ти не бабо - бо є щось такі підозри)
Їван з Печихвост Показати IP 21 Березня 2021 08:29
В першу чергу: " Кум куму, як нема кому !" А вони з якимось шоблом ... От і получили !
Народна прокуратура Показати IP 21 Березня 2021 09:40
До Марина. У кримінальному праві є поняття віктимної поведінки, коли жертва провокує злочинця на протиправні дії. І це не вигадка українських юристів, а загальносвітове розуміння однієї з причин вчинення злочину. Назвемо так, "дивна" поведінка цих "дівчат", в однієї з яких троє дітей, але вона до 4-ї години ранку про них не пам'ятала, котрі "відпочивали" в компанії п'яних самців, і, скоріш за все, за рахунок останніх, має змусити Вас задуматись. Бо виглядає, що ці жіночки дали своїм новим друзям привід розраховувати на доступність, а потім, як завжди, вирішили їх продинамити. І ось розплата підігрітого алкоголем "мачо" не примусила себе довго чекати. Кожен отримає своє - хтось синці, а хтось - буде змушений заплатити жертві. В результа провадження поліція буде змушена закрити за примиренням потерпілого з підозрюваним.
Месник Показати IP 21 Березня 2021 10:39
Ох вже ж ці піраткі нічних танцполів... )
Угу до Месник Показати IP 21 Березня 2021 13:47
А в тих піраток такі пілотки, ух.
123 до Угу Показати IP 21 Березня 2021 15:43
Я тебе прошу, що там "ух", то вже громадська вбиральня)
Знаючий Показати IP 21 Березня 2021 10:40
Кривднник-поліцай. У тому барі зависають поліцаї-полішуки. Саме тому і бар працює посеред ночі. Дівчата того полішука і не бачили,доки воно не вирішило , що забере одну з них із собою Воно ж бо поліцай!!!
Кума Показати IP 21 Березня 2021 11:35
Знов на вєліка звернуть
Сімя Показати IP 21 Березня 2021 11:45
Певне від таких от писак, як Дідо і Лучан, жінки і ходять тишком нишком по клубах. Відкрию диванні писаки вам таємницю, що так, одружені жінки, мами ходять по клубах, карооке і т.д. Чи ім на вашу думку не треба відпочинок, поспівати, потанцювати. Чи, як жінка народила дітей то тобі лише кухня ій має бути до снаги. І справа кожного, як кому гульдибасити, а неадекватам, які розпускають руки треба відповідати по повній. І молодець заЯвниця.
Лучанин до Сімя Показати IP 21 Березня 2021 13:11
Розкажи нам всім, неучоним, як воно взагалі відбувається - "ходять тишком нишком по клубах"? Типу каже чоловіку о 22 вечора "Знаєш, щось виникло бажання в бібліотеку сходити, новеньке почитати. Ти не чекай, лягай спати, я буду десь під ранок"?) Відкрию тобі, фантазьор, давно відому істину. Жіночі б..дство і алкоголізм не лікуються. Тому якщо мадам має до цього тягу - ніякий статус "одруженої жінки", "мами" (як і будь які твої фантазії) цього не виправлять. Тому говориться про одне - нема чого з такими взагалі мати діла, ніяких стосунків (про офіційний шлюб вже мовчу), січеш?) Але якщо ти хочеш власним прикладом переконати всіх у хибності таких поглядів - то на любому сайті знайомств тебе чекає величезний успіх)) Розкажеш потім якось, як воно))
Да уж до Сімя Показати IP 21 Березня 2021 13:46
Через то з тобою так і поступили, сьогодні лящів получила, завтра чоловіку "медичний сюрприз" принесеш. І відкрию тобі секрет, гулящі мамаші як правило залишаються самі. І це правильно, природний відбір.
Олександр Показати IP 21 Березня 2021 13:17
Відділимо мух від котлет. Перший порушник - адміністрація бару, яка дозволила працювати до 3-ої години ночі, хоча подія могла і відбутись о 22-30. І покарання в першу чергу має понести брехуха адміністратор бару, бо з її слів потерпіла лежала побита з 23 годин до пів на четверту ночі. З кумою, у якої троє дітей і чоловік, нехай розбирається її чоловік. А неадекват, який побив дівчину, повинен відповісти по всій суворості закону і поведінка дівчини, яка ніби-то спонукала до таких насильницьких дій, аж ніяк не дає йому права бити, хіба що вона в барі пообіцяла цьому негіднику невідкладні інтимні стосунки і надурила його, а він ображений такою її "негідною" поведінкою вчинив побиття, за що він, звісно, "розкаюється".
? до Олександр Показати IP 21 Березня 2021 14:39
А якщо вона в барі не лише пообіцяла, а й збуджувала статеву пристрасть в того чоловіка ? Тоді як і що?
Вікіпедія до ? Показати IP 21 Березня 2021 21:13
173 КУпАП. Дрібне хуліганство - тобто нецензурна лайка в громадських місцях, образливе чіпляння до громадян та інші подібні дії, що порушують громадський порядок і спокій громадян. )))
Петро Показати IP 21 Березня 2021 14:28
Жінку не можна підпускати до алкоголю на гарматний постріл. Горілка в роті, а пі@да в роботі. Ця формула вічна, як світ. Тому я дочитав лише до слів: "...впродовж ночі вживали спиртнв напої...". Більше нічого не треба. І ще цікаво: що ж там за чоловік, що вночі відсутня жінка? Якийсь олух царя небесного?
123 до Петро Показати IP 21 Березня 2021 17:27
Що там за чоловік? А подумай з іншого боку. А що взагалі очікувати від покоління людей, які виросли з розлученими мамашами, і що таке нор30едінка - один раз краєм ока в кіно десь бачили, нічого не зрозумівши. Так і живемо (багато хто). Не здивуюсь, якщо скоро побачу рекламу "чоловічого" тренінгу "Застав кохану в ліжку з іншим. Як правильно вийти з ситуації, щоб не зіпсувати відосини")
Вова Показати IP 21 Березня 2021 16:03
Ого додідо...а може тебе звести з її чоловіком і ти йому це саме скажеш??))чи тільки тут говорити хватає сильонкі??
Дідо до Вова Показати IP 21 Березня 2021 17:37
Ти зведи її чоловіка з клепкою і розумом, що б його женуля по барах вночі не шлялась.
123 до Вова Показати IP 21 Березня 2021 18:03
Взагалі то, Вовчику, тут зараз тільки ти і ще один оленяка зверху пробуєте влаштувати "бокс по переписці". Іншим людям, адекватним, таке апріорі нецікаво)
Дідо до Вова Показати IP 21 Березня 2021 19:52
А ти кум напевно, той з чією жінкою його була... Куколди-мачо.
Луцьк Показати IP 21 Березня 2021 17:48
Чоловік та троє дітей... Жінко шо ти робиш в тому барі?? Посиділи трохи і хватить, а не пів ночі бухати, і з мужиками танцювати
до Вови Показати IP 21 Березня 2021 19:50
ти про якого чоловіка першого, чи останього з яким зараз лягає
Ірін Алєгров до до Вови Показати IP 21 Березня 2021 21:14
Хто у нас нє пєрвий - тот у нас втарой))
Маша Показати IP 21 Березня 2021 22:02
"А судді хто"? Як гарно всі вміють судити інших. Бачили б ще свої гріхи. І жінки не завжди відповідають за збудження чоловіків. Ми не відповідаємо за тарганів в голові інших людей. Якщо жінка сказала ні, значить вона відмовила і ніхто не має права її ні до чого примушувати. Що цікаво, найбільш завзято обговорюють і поливають брудом інших ті, хто сам не має нічого святого.
Саша до Маша Показати IP 21 Березня 2021 23:21
То все так, АЛЕ Є ЯКЩО, якщо до того ні, ти не збуджувала статеві органи чоловіка.
Але до Маша Показати IP 21 Березня 2021 23:23
Але чоловік за таку поведінку має повне право постригти тебе на лисо
Мдя до Маша Показати IP 21 Березня 2021 23:37
Але коли жінка веде себе як повія ...
Я Показати IP 22 Березня 2021 00:51
луЦянин, і тільки так) не зважаючи на твоі пунки підпункти, які ти тут вправно виписуєш, мораль твоя по даній статті не те, що не зрозуміла, вона абстрактна, якось дивно субєктивно побудована, витягнута з твоєі макітри і сюди ж наклацана. Єдине, що читається між рядками твого аяяй лікбезу, так це те , що потерпілих баб можна було і добити, бо вони такі сякі, а ч*о, яке розпускало руки, то ні вчому не повинна жертва обставин, і тре було б йому дати медальку...
Лучанин до Я Показати IP 22 Березня 2021 11:10
Смішна ти)
Ахахаха Показати IP 22 Березня 2021 00:56
Завідувач ЦОД на відео в 3:57 дуже точно сказав: "Пошкодження кобили"
WWW Показати IP 22 Березня 2021 17:00
В нерівній боротьбі, але хлопці ледве відбились від тих дівуль. Дівкам побажання - нехай щастить.))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus