USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Не склав – немає посади: іспит на знання української провалили 15% чиновників

17 Вересня 2021 08:43
В Україні минули перші 2 місяці проведення іспитів на знання української мови серед претендентів на державні посади. Загальна частка провалів серед потенційних чиновників становила 15%.

Про перші підсумки проведення іспиту розповіла голова Нацкомісії Орися Демська. Вона, зокрема, похвалилася «пропускною спроможністю», пише 24 канал.

Орися Демська звернула увагу, що іспит на володіння українською мовою зазнав трансформації, внаслідок чого його тривалість скоротилася з двох годин до 30 хвилин.

Це й вплинуло на пропускну здатність – тепер щомісяця Нацкомісія може проводити іспит для близько 16 тисяч чиновників.

Станом на 16 вересня Нацкомісія зі стандартів державної мови видала 22 265 сертифікатів. Частка тих, хто провалив іспит, становила 15%.

Орися Демська вважає такий результат цілком нормальним для держави, яка саме переходить від однієї мовної моделі до іншої. Про це вона розповіла в ефірі одного з телеканалів.

Показник у 15% провалених іспитів вона вважає ознакою того, що українські чиновники добре впоралися. Хоча якоїсь норми щодо частки складання іспиту ніхто не встановлював.

«Якщо людина не склала іспит, вона просто не призначається на посаду, і все. І таким чином іспит стає тим механізмом, який встановлює, що та чи інша особа через невміння нормально комунікувати не може виконувати функції державної служби», – пояснила Орися Демська.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Клава Показати IP 17 Вересня 2021 10:13
Геноцид продовжується ...
Лучанин Показати IP 17 Вересня 2021 10:51
Чиновники які здали іспити по мові не будуть красти і брати хабарі.
В . Показати IP 17 Вересня 2021 11:22
Воровать то они и говоря по украински будут,но все чиновники будут разговаривать по украински на работе и это радует

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus