USD 39.85 40.15
  • USD 39.85 40.15
  • EUR 39.96 40.20
  • PLN 9.95 10.15

Не тільки репресії, але й мотивація: нардеп пояснив, як можуть змінити законопроєкт про мобілізацію

6 Січня 2024 07:39
Деякі положення з законопроєкту про мобілізацію приберуть. Це потрібно, аби українці не пішли в тінь. Це може вплинути загально на мобілізацію та податки.

Про це в ефірі «1+1» повідомив народний депутат із фракції «Слуга народу», голова української делегації в Парламентській Асамблеї НАТО Єгор Чернєв, передає ТСН.

«Ми абсолютно чітко розуміємо, що мобілізація потрібна. Війна іде і ворог наш не збирається зупинятися. І на жаль, нам потрібно поповнювати наші війська. Але поповнювати не на будь-яких умовах. І ми маємо розуміти, що поповнення війська – це десь втрати економіки. Ми маємо розуміти, що ті засоби чи ті методи, які застосовуються в цьому новому законі про мобілізацію, по-перше, не порушують Конституцію, тому що і такі норми були. По-друге, що такі норми не будуть призводити до значних втрат в економіці», – наголосив Єгор Чернєв.

Читати ще: «У такому вигляді, як він зараз є, законопроєкт про мобілізацію у Раду не потрапить», – нардепка з Волині

За його словами, депутати можуть прийняти будь-які репресивні методи, але це призведе до того, що українці «підуть в тінь і держава не отримає ані мобілізаційного ресурсу, ані податків».

«На жаль, були норми, які недостатньо пропрацьовані. Тим більше, що цей законопроєкт охоплює багато сфер... Наша задача – щоб це був збалансований законопроєкт, не репресивний. Так, там мають бути все ж таки якісь репресивні заходи, але більше – мотиваційних заходів, які будуть мотивувати людей і які не будуть впливати на економіку», – підкреслив Чернєв.

Він також додав, що комітет буде обговорювати економічно-фінансові питання щодо цього законопроєкту.

Читати ще: Мобілізація в Україні: Безугла розкрила нові подробиці законопроекту про військові реєстри

«Є норми, які не відповідають Конституції і вони точно не будуть прийняті. По-друге, так, у нас воєнний стан і деякі права можуть бути обмежені, але в даному випадку – точно не ось ці економічні, про які говоряться», сказав Єгор Чернєв.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Правда Показати IP 6 Січня 2024 08:22
Як завше ні про що.Ляпають язиками як заманеться і ніякої відповідальності.Таке враження,що ці недодепутати живуть в іншому вимірі.Прикро,але ж їх обрали українці.
Олексій Показати IP 6 Січня 2024 08:38
Вже зараз в Одесі не вистачає водіїв і міська рада хоче навчати водінню жінок. Це не на трамваї їздити лише прямо, це в рази важче. Думаю ніяка жінка не захоче обіймати таку стресову вакансію
Анонім до Олексій Показати IP 6 Січня 2024 11:20
ніхто вже не хоче рівноправ'я у виборі професії?
Олексій до Анонім Показати IP 6 Січня 2024 12:58
це називається зручне рівноправ'я
Дон до Анонім Показати IP 7 Січня 2024 10:10
Рівноправність тільки щоб депутаток було 50 на 50, про шахтарів вони забули.
Анонім до Дон Показати IP 7 Січня 2024 12:30
про саперів також
Вікторія Показати IP 6 Січня 2024 12:22
Людський ресурс в Україні не безмежний і це треба розуміти.
Дострибалися Показати IP 6 Січня 2024 13:29
Довибиралися....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus