USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

«Не той білорус»: чому через кордон не пропускали машину волинських атовців

6 Травня 2018 14:47
Більше 30 військовослужбовців АТО, обурені діями митників, які відмовилися пропускати їхній автомобіль на іноземній реєстрації, протягом 20 хвилин блокували рух міжнародного автопереходу «Доманове» на українсько-білоруському кордоні, що на Волині.

Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Нова Волинь» від 5 травня.

Нагадаємо, суперечка між військовими та митниками виникла через авто Volkswagen Sharan, яке рік тому привезли з Білорусі й передали в користування Спілки воїнів АТО. Із того часу автівка чотири рази вирушала з Волині в зону бойових дій. Однак, коли бійці вчергове у справах вирушили до Білорусі, пропускати транспортний засіб назад в Україну митники відмовилися.

«Митники почали розказувати, що у нас не той білорус, що у них кожна машина на контролі, і дали зрозуміти (що машину не пропустять, – ВН). Ми разів чотири ходили до них, просили, казали, що це реально машина спілки (воїнів АТО, – ВН). А вони: «Ви знаєте, скільки тут таких ваших спілок?» Це стало справою честі, тому ми просто розвернулися», – розповів боєць 80-ї десантно-штурмової бригади Андрій Левонюк.

Митники, своєю чергою, пояснили, що діяли в межах закону, який передбачає присутність власника автомобіля.

«Був зовсім другий білорус. Віз один, а хотіли, щоби виїхав інший», – переконував головний інспектор митного поста Олександр Прокопюк.

Ставлення митників обурило атовців, вони припустили, що фіскали просто хотіли, аби їм заплатили, адже такої прискіпливої уваги до інших водіїв, як зауважив боєць 80-ї десантно-штурмової бригади Юрій Величко, не було.

Автомобіль врешті пропустили, а митники зазначили, що завжди готові у межах закону йти назустріч бійцям, автомобіль, своєю чергою, не пропускали, бо ним їхав не власник.

Як розповідають волонтери, цим транспортним засобом на передову доставляли харчі, медикаменти та іншу гуманітарну допомогу.

«Ми їздимо на виклики до хлопців, які потребують допомоги, які мають неврологічні зриви. І у нас немає іншої машини, щоби ми мобільно могли заїхати туди», – зазначив голова Спілки воїнів АТО Волині Юрій Дмитрук. Та додав, що два випадки могли би закінчитися самогубством, якби вони оперативно не зреагували.

«Тому нам ця машина необхідна… Але хочемо бачити співпрацю від державних службовців», – акцентував чоловік.

"Питання провезення авто на іноземній реєстрації потребує негайного врегулювання, інакше подібні конфлікти виникатимуть постійно, заручниками яких будуть і митники, і користувачі автівок", - зазначається у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
11 Показати IP 6 Травня 2018 14:51
Якщо хочеш порушити закон ,просто обурюйся і спокійно порушувати
Луцьк Показати IP 6 Травня 2018 15:00
АТО не АТО але правила одні для всіх.
Я Показати IP 6 Травня 2018 15:35
Для атошників правила не писані виходить..А потім обурюються що їх луплять..
Я Показати IP 6 Травня 2018 16:01
Шана та повага АТОшникам, але не треба нагліти..
Сумнів Показати IP 6 Травня 2018 17:44
Це ще питання, чи вони "атошники"? Одне діло бути в ато і зовсім інша справа нап'ялити на себе незрозуміло якої армії військову форму і спритно крутитися на цьому всьому в мирному місці.
пенсіонер Показати IP 6 Травня 2018 18:10
я щось не памятаю таких наглих фронтовиків великої вітчизняної Далеко ми зайдемо якщо вчасно не зупинити
пасажир Показати IP 7 Травня 2018 07:20
А ще вони ато в автобусі ні з водієм ні з пасажирами не рахуються ведуть себе не адекватно А потрібно насамперед бути людьми

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus