USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Не треба телефонувати: лучани впливатимуть на вирішення проблем міста онлайн

7 Вересня 2021 11:15
Мешканці Луцька зможуть впливати на забезпечення і вирішення всіх проблем життєдіяльності нашого міста завдяки мобільному додатку чи новітньому порталу.

Як інформувала під час оперативної наради в Луцькій міській раді директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як, мешканцям навіть не потрібно буде кудись телефонувати. Вони через мобільний додаток зможуть дізнатися, чому в них, наприклад, відсутнє водопостачання, які роботи проводяться і коли вони будуть завершені.

Нагадаємо, новий сервіс, завдяки якому лучани можуть інформувати владу про проблеми в місті, – це мобільний додаток «15-80 Луцьк». Він уже доступний на Apple Store та Google Play. Окрім того, лучани зможуть користуватися порталом «Контактний центр», на який можна буде зайти через сайт Луцької міської ради. Там мешканці зможуть залишати звернення про ті чи ті проблеми комунального характеру чи аварійні ситуації.

Керівництво міста та очільники департаментів таким чином матимуть можливість контролювати своїх підлеглих, відслідковувати швидкість виконання звернень громадян і моніторити проблеми, які найчастіше турбують лучан.

«На чергове засідання виконавчого комітету готують проєкт рішення про чітке затвердження термінів виконання робіт. Не може одне підприємство перекривати воду на дві години, а друге – на дві доби. Будуть чітко встановлені терміни для робіт, які проводять комунальні підприємства або міські служби. Це також відображатиметься в системі», – сказала Лариса Карп’як.

Вона наголосила, що зараз група оперативного реагування працює в звичайному режимі, а відучора запрацював безплатний для всіх мешканців громади телефон: 0800 10 15 80. До 30 грудня також працюватимуть попередні номери телефонів, аби мешканці змогли адаптуватися.

Луцький міський голова Ігор Поліщук закликав мешканців користуватися порталом «Контактний центр» і додатком «15-80 Луцьк», а також наголосив, що активно використовувати нові можливості мають й керівники департаментів, відділів міськради чи комунальних підприємств.

«Це – можливість бути поінформованими про ті чи ті проблеми, знати коло проблем, на які потрібно реагувати насамперед і відповідно планувати свою роботу. Це – інструмент спілкування з мешканцями для того, щоб інформувати їх завчасно про ті чи ті проблеми, якщо це, наприклад, планове чи аварійне відключення води. Це – інструмент для самоконтролю та самодисципліни, для покращення ефективності, якості нашої роботи. Також це – інструмент контролю для міської ради, аби визначати ефективність і дієвість тих чи тих керівників, виконавчих органів міської влади», – сказав він.

Наголосив, що їхня дієвість на платформі буде одним із чинників, що впливатиме на преміювання.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
аматори Показати IP 7 Вересня 2021 11:37
Тепер нас будуть посилати з проблемами і відписки писати ще й в додатку. Особисто перевірено. Додаток є, а ставлення не змінилось.
Анонім до аматори Показати IP 7 Вересня 2021 12:04
Є урядова гаряча лінія,туди дзвоніть,якщо тут пошлють,то так пошлють,що швиденько до тями прийдуть місцеві
Кравчука Показати IP 7 Вересня 2021 12:43
А чого на eлeктронні скарги нeмає рeакціі, як кажуть “ни отвeта, ни привeта”, так жe і той додаток будe працювати, як всі служби, з роботом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus