USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Не труп із холодильника, але дуже втомився: Путін оголосив, що знову йде у президенти

8 Грудня 2023 16:10
Президент Росії Володимир Путін підтвердив своє висування на новий президентський термін на «виборах» 2024 року.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Зазначається, що Путін сказав про це в розмові з представником російської окупаційної влади в тимчасово захопленому Донецьку Артемом Жогою. Спілкування відбулося на церемонії вручення державних нагород у Кремлі.

Сьогодні ж раніше видання «Проект» випустило матеріал із аналізом діяльності Путіна за останній рік. Воно дійшло висновку що 71-річний Путін, який багато років створював імідж людини, не схожої на своїх попередників, людей старшого віку, обтяжених хворобами та згубними пристрастями (Бориса Єльцина, Леоніда Брежнєва), тепер «нерідко схожий саме на них».

«Якщо коротко − це не труп з холодильника (як стверджував політолог Валерій Соловей, який 26 жовтня у своєму Telegram-каналі повідомив нібито про смерть Путіна на Валдаї − ред.), але він дуже втомився від власного народу», – пише видання.

Журналісти проаналізували всі події за участю російського диктатора за останній рік і дійшли висновку, що за Путін провів на людях лише 147 днів (тобто менше, ніж 5 місяців).

Читати ще: Британська розвідка: Путін не наважиться оголосити мобілізацію до президентських виборів у Росії

Найменш публічним він був у січні − провів на людях лише 7 днів. Решту часу Путін не виїжджав за межі своїх резиденцій, а на зустрічі до нього не запрошували ні журналістів, ні будь-кого, крім наближених чиновників і лояльних політиків.

Журналісти помітили, що диктатору властиво чергувати дні неймовірної публічної активності та тривалі зникнення. Наприклад, 28 вересня цього року Путін провів одразу чотири важливих публічних заходи, але шість попередніх днів його не бачив ніхто, крім наближених. 29 вересня Путін ще був на публіці, але чотири наступні дні (до 3 жовтня) його знову ніхто не бачив.

«Проєкт» також зазначає, що протягом цих 10 непублічних днів Кремль публікував звіти про кабінетні зустрічі Путіна, багато з яких схожі на «консерви» (заходи, заздалегідь зняті особистим оператором президента РФ, які пресслужба Кремля публікує в дні відпочинку Путіна, − ред.).

Акцентують увагу журналісти і на деяких дивацтвах − на багатьох зустрічах Путін намагається тримати дистанцію від співрозмовників, а на деяких буквально йде в народ.

За минулий рік дистанційних заходів було 43% від загальної кількості. Ще в 36% випадків усі учасники зустрічей мали відсидіти на карантині.
«Це дистанціювання інколи набуває вражаючих форм. Ми виявили, що на багатьох форумах перед президентом, який перебуває на сцені, буквально ставлять паркан, який відокремлює главу держави від залу. А на вулиці співрозмовники Путіна змушені стояти на відстані понад 10 метрів від нього − за спеціально намальованою червоною рискою», − повідомляє «Проєкт».
Виступ Путіна перед робітниками на суднобудівному комплексі «Звезда».

Водночас п’ята частина (21%) усіх заходів за участю Путіна відбувалася без жодної дистанції та карантину − наприклад, із міжнародними гостями або після драматичний подій.

Видання нагадує, що Путін, який не виходив у народ від початку епідемії, вперше згадав важливість людей якраз за кілька днів після червневого заколоту Євгена Пригожина.
Автори матеріалу помітили, що це завжди відбувається так несподівано, що багато хто, включно з деякими журналістами кремлівського пулу, стали вірити в існування у президента двійника.

«Проєкт» також нагадує, що 5 квітня 2023 року в Кремлі стався конфуз. Під час церемонії вручення вірчих грамот іноземних послів Путін впав у ступор − він виступив із промовою, а потім деякий час не міг збагнути, чи будуть посли до нього підходити і вручати ті самі вірчі грамоти.

«Від розгубленості він явно не знав, що робити, і тому здивовано перебирав папірці. Прийти на допомогу президенту було нікому − він стояв на самоті з одного боку просторої Олександрівської зали Кремля, а посли разом із главою МЗС Сергієм Лавровим і помічником президента Юрієм Ушаковим − з іншого. У розпачі глава держави спробував тихо покликати Лаврова на допомогу. Але, щоб міністр його почув, знадобився мікрофон. Тож усі розчули президентське запитання: «Усе?». Отримавши від міністра кивок, президент оголосив про дострокове закінчення заходу», − переказує видання події того дня.

Читати ще: Після попереджень Заходу Путін перестав погрожувати ядерною зброєю

Повідомляється, що найбільше часу з Путіним проводять його охоронці, лікарі та носії «ядерної валізки».

Наприклад, на кожному важливому заході, як-от на зустрічі Путіна з главою Північної Кореї Кім Чен Ином, у безпосередній близькості від російського президента видно по 7-8 осіб, які забезпечують його безпеку. Журналісти змогли встановити імена багатьох із цих людей.

Під час зустрічі Путіна з Кім Чен Ином у квітні 2019 його супроводжували щонайменше кілька лікарів. Деяких із них видно на одному фото − це лор Ігор Єсаков, онколог Євген Селіванов і невролог Роман Ротанков.
1. Ігор Єсаков, лор. 2. Дмитро Шумейко, хранитель ядерної валізи; 3. Євген Селіванов, онколог; 4. Роман Ротанков, невроло

7 грудня стало відомо, що вибори президента Росії відбудуться 17 березня.

Раніше прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков заявив, що «не сумнівається в перемозі» Путіна на виборах. Він також додав, що наступний лідер країни-агресора буде «таким самим» як Володимир Путін або «іншим, але таким самим».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лорс Показати IP 8 Грудня 2023 16:36
Ще порахуйте скільки разів ця потвора в срач ходить.
Ууууу до лорс Показати IP 9 Грудня 2023 11:00
Щось ти підозріло розєрипенився!? В чому справа? Кацап???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus