USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Не запустили дамбу: Венецію затопило через помилку в прогнозі

9 Грудня 2020 09:29
Велика частина італійського міста Венеція опинилася підтопленою, попри наявність захисної системи шлюзів та дамби.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Corriere della Sera.

Зазначається, що на ранок вівторка рівень води у Венеції піднявся на 137 см, внаслідок чого значна частина міста опинилася під водою.

Систему мобільних шлюзів Mose, яка одного разу вже успішно врятувала місто від затоплення - вперше після свого запуску, цього разу не запустили через помилку в прогнозі.

Очікувалося, що рівень води підніметься на 120 см, тоді як активація системи запускається у разі 130 см і більше. Але коли стали зрозумілим реальні масштаби припливу, запускати дамбу було вже запізно.

Цього разу повінь у Венеції була менш руйнівна, ніж 187-сантиметровий приплив, що залив Венецію в листопаді минулого року.

Як повідомлялось, від сильних злив та негоди наразі потерпає ціла низка регіонів Італії – від північних районів (зокрема – гірський курорт Фопполо у Бергамо) до Риму, Лаціо (в регіоні оголошено червоний рівень попередження) та Кампанії
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus