USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

«Небезпечна тенденція»: у ВООЗ виступили проти комбінування COVID-вакцин

13 Липня 2021 09:13
Після заяви влади Таїланду про намір комбінувати вакцини від COVID-19 у Всесвітній організації охорони здоров’я виступили з попередженням. Експерт організації назвав це «небезпечною тенденцією».

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на Reuters.

За словами головного наукового співробітника ВООЗ Соум’ї Свамінатан, зараз немає точних даних про результати застосування «коктейлю» COVID-вакцин від різних виробників.

«Це небезпечна тенденція. Ми знаходимося в зоні відсутності даних та доказів в тому, що стосується змішування (вакцин на різних етапах вакцинації, – ред.)», – заявила Свамінатан.

У ВООЗ вказали, що, «якщо громадяни країн почнуть вирішувати, коли та хто буде приймати другу, третю і четверту дози», то це призведе до хаосу.

Нагадаємо в Україні кампанія з вакцинації почалася 24 лютого.

Зараз щеплення роблять вакциною CoviShield (AstraZeneca), виробленої за ліцензією в Індії в Інституті сироватки крові (Serum Institute); CoronaVac, розробленої китайським фармацевтичним підприємством Sinovac Biotech; вакциною Comirnaty виробництва Pfizer-BioNTech; вакциною AstraZeneca-SKBio, яка виробляється в Південній Кореї.

З 29 травня в Україні запрацювали перші центри масової вакцинації населення.

З початку вакцинальної кампанії щеплено 2 млн 001 тис. 132 людини, з них отримали 2 дози – 766 тис. 483.

Головний державний санітарний лікар України та заступник міністра охорони здоров’я Ігор Кузін заявив, що питання про комбінування вакцин має свої складнощі. З точки зору логістики, для комбінування препаратів від COVID-19 потрібно поєднати різні платформи вакцин.

2 липня МОЗ України дозволив змішувати вакцини від різних виробників, але рішення стосується тільки препарати компаній Pfizer, Moderna і AstraZeneca.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Ой Показати IP 13 Липня 2021 10:45
А наші кяровніки вже дали згоду на українцях пробувати коктейлі, мікси та інші фуфломіцини....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus