USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.85
  • PLN 9.70 9.85

ВООЗ закликає пришвидшити вакцинацію проти COVID-19 в Європі

1 Квітня 2021 17:11
Прискорення процесу вакцинації населення проти коронавірусу має вирішальне значення, оскільки кількість нових випадків захворювання в Європі продовжує збільшуватися.

Про це йдеться в опублікованому в четвер повідомленні Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ), пише УНН.

«Вакцини – це кращий вихід з пандемії, вони не тільки працюють, а й дуже ефективно запобігають інфікуванню. Однак впровадження цих вакцин відбувається надзвичайно повільно. І поки охоплення залишається низьким, нам необхідно використовувати ті ж заходи громадської охорони здоров’я і соціального захисту, які ми застосовували в минулому, щоб компенсувати недотримання графіка (щеплень). Дозвольте мені внести ясність: ми повинні прискорити цей процес, нарощуючи виробництво, знижуючи бар’єри для введення вакцин і використовуючи всі наявні у нас на складі флакони (з препаратами)», – наводяться в тексті слова директора бюро Ханса Клюге.

Минулого тижня в більшості країн регіону спостерігалося зростання випадків COVID-19 у всіх вікових групах, крім охоплених вакцинацією людей, старших 80 років. Було зафіксовано 1,6 млн нових випадків і близько 24 тисяч смертей. Європа залишається другою у світі після Північної і Південної Америк за цими показниками: загальна кількість жертв швидко наближається до 1 млн, а кількість випадків інфікування – до 45 млн. Близько 50 країн і територій зіткнулися з британським штамом B.1.1.7, який є переважаючим.

До теперішнього моменту тільки 10% населення регіону отримали першу дозу вакцини, а 4% – обидві.

В цілому 27 країн регіону ввели частковий або повний локдаун, в 21 державі діє комендантська година в нічний час. За останні два тижні 23 країни посилили обмеження, 13 держав ослабили рестрикції, ще дев’ять мають намір зробити це.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus