USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небезпечне сусідство із волинським заводом. ВІДЕО.ФОТО

22 Листопада 2013 11:11
Деревообробний завод «Кроноспан», як вже неодноразово йшлося на сторінках сайт «Проновік», знаходиться неподалік Нововолинська. Розташований усього за кількасот метрів від житлових будинків, він викликає неоднозначну оцінку городян. Наприклад, адмінбудівлю підприємства видно із десятка крайніх хат мешканців вулиці Панасівської. І люди від такого сусідства обурення не приховують.

Побували на задвірках «Кроноспану» і журналісти. З’ясували, що потужне деревообробне виробництво відгородилося від 60-тисячного міста звичайнісіньким валом землі. Жодних захисних зелених насаджень, обіцяних раніше, також не помічено. Подекуди з-за валу навіть видно дахи приватних помешкань.

Натомість підприємство з європейськими інвестиціями має паркан із колючого дроту. Однак його важко назвати непрохідним. І він, очевидно, не може зупинити той гострий запах клею, який відчуває кожен, хто наблизиться до підприємства, а у вітряні дні – кожному нововолинцю.

Неабияк здивувало і те, що гори тирси під парканом тутешнього нібито «екологічно безпечного» заводу таки димлять. А на тирсі – пластикові відходи, дошки, інший лейгкозаймистий непотріб. До речі, заводи кроногрупи в Англії та Польщі славляться своїми пожежами. Те, що тирса димить у Нововолинську, мешканців неабияк стривожило. Адже вони не очікували, що небезпека чатує настільки близько.

Проте особливо шокуючою знахідкою стало озерце ядучого зеленого кольору. Саме сюди потрапляють промислові та побутові стоки «Кроноспану».



Поблизу цього відстійника якийсь нерадивий господар навіть корову випасає. Не важко здогадатися, що уже завтра вранці наші глядачі купуватимуть це формальдегідне молоко на продуктових ринках Нововолинська.
Насамкінець журналісти взяли рідину з водойм неподалік «Кроноспану» для лабораторних аналізів. Результатів очікуємо уже незабаром. Про них повідомимо згодом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
DFCZ Показати IP 22 Листопада 2013 11:23
Самі согласились на будівництво ,купились як папуас за стекляні буси,а тепер рвуть волоси на жопі. Тепер вже нічого не зробите ,недасть Баріска
Б Показати IP 22 Листопада 2013 12:31
треба заставити їх пресувати з відходів пеллети для опалення
Барсик Показати IP 22 Листопада 2013 13:57
А шо, Баріска уже цар? А опу я сам кому хочеш порву. От хоч би й тобі, щоб висловлювався акуратніше. :))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus