USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Завод-гігант на Волині перевіряє Санепідемслужба

24 Травня 2014 11:57
Сусідство із деревообробним заводом «Кроноспан» знову бентежить нововолинців. На вимогу активістів розпочалася перевірка впливу діяльності підприємства на навколишнє середовище, інформує «Нововолинськ Діловий».

Нещодавно працівники місцевої санітарно-епідеміологічної служби здійснили забір повітря навколо заводу. Згодом аналізи покажуть рівень вмісту формальдегідів, які зі слів експертів часом усе ж перевищують допустиму норму. Однак мешканці вулиці Панасівської від процесу повірки повітря не в захваті.

«Ви постійно приїжджаєте, коли дим з труби заводу дме в інший бік, - скаржиться працівникам Санепідемслужби місцевий житель. – А коли нас застилає хмара і нема чим дихати, то з «Кроноспану» нам радять звертатися до екологічної інспекції…»

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, адміністрація заводу у Нововолинську заперечує шкідливий вплив відходів виробництва на здоров’я мешканців. Самі ж нововолинці розповідають, що майже щодня над містом і його околицями клубочиться страхітливий білий дим. Його вивергають труби деревообробного заводу «Кроноспан». Адміністрація підприємства запевняє, що це звичайна водяна пара. Та чомусь навіть діти по-старечому кахикають, а дорослі мерщій зачиняють вікна, коли та «пара» суне в бік їхніх осель.

Жителі масиву, які мешкають по сусідству із потужним деревообробним підприємством, скаржаться на гострий «сосновий» запах та алергічні реакції. Розповідають, що негативні наслідки для здоров’я помітні не лише у людей поважного віку, але й у молоді та дітей.

Мешканці Нововолинська уже поскаржилися на діяльність «Кроноспану» в Організацію об'єднаних націй. Петицію активісти скерували Генсекретарю ООН та президентам України, Польщі та Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лучани Показати IP 24 Травня 2014 12:24
Совки знову жаліються. Є підприємство - погано, нема підприємства- також погано. Потрібно виселити всіх хто пише кляузи в Любешівський район,там чистіше повітря.
Анонім до лучани Показати IP 24 Травня 2014 15:11
Є кращий варіант - поміняйся з ними хатами і поживи на їх місці всією своєю сім'єю. Таких як ти треба тільки так лікувати!
Ксеня Показати IP 25 Травня 2014 23:38
Ех ви, немаєте роботи панасовци, і заздрите іншим, які працюють десь, а ви ні. А там працюють люди, в яких сім'ї (дітки маленькі). Ви ж за свою дупу тільки думаєте, егоїсти. Щось не подобається, переїжайте, вас ніхто не тримає. А пара насправді водяна, незнаєте як воно робиться, не робіть кіпишу, або їдьте, де повітря ідеальне.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus