USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Небезпечний сувенір: волинянин підірвав на подвір’ї тещі гранату, яку привіз з АТО

17 Жовтня 2021 22:59
Волинянин, який незаконно придбав гранату та підірвав її на подвір’ї тещі, отримав умовний термін.

Про це йдеться у вироку Ковельського міськрайонного суду.

Як розповів чоловік у суді, коли він повертався з АТО, то хлопці, з якими він їхав, подарували йому ручну гранату, яка була перероблена під сувенір. І хоч з неї витрусили тротил та сточили боки, в гранату був вставлений бойовий запал. Цей сувенір він привіз додому і зберігав у ящику з рибальським приладдям.

У червні 2020 року волинянин, вирішивши провідати дружину та доньку, прихопив із собою й гранату. Мовляв, місцеві хлопці частенько просили його показати щось з АТО.

Жінка, побачивши, що чоловік приїхав напідпитку, пішла з двору, а він залишився з її братом.

Під час чаркування волинянин вирішив показати гранату родичу. Через те, що запал гранати був бойовий і міг повідривати пальці, то він почав його викручувати. Але не впорався, і з запалу вискочила чека. Оскільки вставити назад її ніяк не вдавалось, чоловік попросив родича принести тонкий дріт, аби зафіксувати важіль запалу.

Разом вони вирушили на подвір’я тещі, яка жила по сусідству. Брат дружини довго не повертався, а в чоловіка вже затерпла рука тримати гранату, тож він вирішив її відкинути подалі, аби запал спрацював.

Проте вибухнув не лише запал, розірвало й гранату. Зі слів чоловіка, це могло статися тому, що частина тротилу все ж залишилася в гранаті, а оскільки стінки були сточені, то вони й не витримали.

На вибух із хати вибігли теща та брат дружини. Вони й викликали на місце поліцію.

У суді чоловік визнав свою вину, щиро розкаявся та запевняв, що не мав наміру завдати комусь шкоди, а вибух стався випадково.

За незаконне придбання, зберігання та носіння бойових припасів суд присудив чоловіку 4 роки позбавлення волі. Проте замінив реальний строк на 2 роки умовного терміну.

Мар'яна ТАРАСЮК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мимо тёщиного дома Показати IP 17 Жовтня 2021 23:36
Я без шуток не хожу...
Vasik Показати IP 18 Жовтня 2021 01:03
Алкашка то біда...
лучанин Показати IP 18 Жовтня 2021 11:03
гарно відмазався добрий адвокат був

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus