USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Нечистоти та нафтопродукти могли потрапити у Сапалаївку зі зливової каналізації

1 Лютого 2019 12:04
У річку Сапалаївку, що знаходиться на території парку 900-річчя Луцька, зливають нечистоти із стійким запахом, схожим на запах нафтопродуктів.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини повідомили очевидці.

З слів лучанина Іллі Токаренка, ще ідучи мостом, що знаходиться біля Луцької міської клінічної лікарні, він почув різкий неприємний запах, що йшов від річки.

Коли ж спустився до водойми – то побачив, що із однієї зливної труби у воду витікає біла піна, схожа на пральний порошок. А з іншої – темна «жижа», що залишає по собі жирні, «райдужні» плями.

Чоловік запевняє, що одразу зателефонував до луцьких муніципалів і повідомив про інцидент, однак, власне, муніципальної поліції так і не дочекався, оскільки поспішав.


На місце події виїхав кореспондент Інформаційного агентства Волинські Новини і зафіксував факт зливу в річку невідомих речовин. І, справді, на місці, де виявили труби, ширився різкий запах нафтопродуктів.

Ситуацію прокоментував заступник директора департаменту муніципальної варти Луцької міської ради Роман Кулик.

З його слів, 31 січня до департаменту муніципальної варти надійшло повідомлення про злив невідомих хімічних речовин в річку Сапалаївка неподалік мосту, що знаходиться на проспекті Відродження.

«На місце події виїхав інспектор нашого департаменту, який справді зафіксував викид невідомих речовин у річку. Зокрема, було виявлено, що під вищевказаним мостом із землі виходить дві труби, з однієї із яких разом із водою витікали невідомі хімічні речовини», – зазначив інспектор муніципальної варти.

Згідно із попередньою інформацією відділу екології Луцької міської ради дані труби є частиною зливової каналізації міста, тобто вони охоплюють дуже велику територію. І, як повідомили екологи, ймовірно, з таненням снігу хімічні речовини потрапили у зливову каналізацію, а далі – у річку Сапалаївку.

За станом на сьогодні, питання активно вивчають інспектори муніципальної поліції Луцька, а також відділ екології та працівники департаменту ЖКГ Луцької міської ради, для того щоб з’ясувати, що це за речовини, їх походження і встановити джерело, звідки вони потрапили у води річки.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 1 Лютого 2019 12:14
Пройдіться по стиру від ковельського мосту в сторону ківерці в і побачите які труби виведені в стир а ви щось шукаєте...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus