USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Недобудови у Нововолинську стали прихистком для наркоманів

3 Квітня 2016 13:10
Занедбані недобудови на 15-му мікрорайоні несуть небезпеку жителям Нововолинська. По вечорах тут збираються наркомани, а вдень тими ж зруйнованими коридорами ходять діти, які граються тут у війну, - інформує БУГ.

Купа шприців, списані та прикрашені графіті стіни, речі безпритульних, сміття. На перший погляд ці будівлі відновленню не підлягають. Але якщо справді не вистачає фінансування на добудову, то їх потрібно розібрати по цеглині або знести, адже саме в цих місцях вечорами збираються наркозалежні. А по-сусідству – житлові будинки, а в дворах діти.

Як повідомляють журналісти видання, за цю розруху на 15-му братися ніхто не бажає. Закінчувати будівництво або демонтувати будівлі міська влада, вочевидь, не планує. І порядки наводити тут ніхто не збирається. Хоч найперше треба було б привести ці приміщення у відповідність санітарним нормам.

Найпопулярніше місце на 15-му мікрорайоні – недобудований садок. Практично на кожному поверсі є сліди наркоманів. Минулого літа наркозалежні ділили територію з бомжем, який тут прижився. На першому поверсі посеред сміття валяється зношена ковдра і щось подібне на матрац. Це, мабуть, спальня. Піднімаючись сходинками вище, можна побачити пристосування для любителів покурити травичку.

Люди розповідають, що давно звикли до вечірніх посиденьок наркозалежних. Вже минули ті часи, коли наркомани ховалися від жителів, тепер вони ходять сюди сміливо.


Недобудована багатоповерхівка на 15-мі мікрорайоні теж стала прихистком для залежних. Збираються вони в останньому під’їзді, якнайдалі від дороги. Житель 15-го будинку розповідає, що поки була висока трава біля недобудови, ходили сюди зграями. Після того як зарослі почистили, стараються не показуватися людям на очі.

На питання, чи не заважають наркомани, мешканці відповідають, що вже не звертають на них уваги. Їм, кажуть, своїх вистачає, що живуть по-сусідству, а на «зальотних» нема коли дивитися. Наркозалежні викидають шприци прямо з вікон. Людям доводиться годинами чистити територію від цього сміття.

Біля недобудови паркуються маршрутки, хоч люди кажуть, за законом стоянка має бути далі. Водії прямо не першому поверсі ходять сюди в туалет.

«Ви б побачили, що тут літом робиться. Від смороду квіти на грядках в’януть. І що ти йому скажеш? Обматюкає тебе і все», – скаржиться місцевий мешканець.


«Ви сюди зарано прийшли, приходьте під вечір», – каже жінка, з якою розминулися біля наступної руїни на мікрорайоні. У недобудові є сліди від багаття – день перед тим тут був «пікнік».

Сусіди розповідають, що то мав бути технікум. Люди хотіли викупити приміщення, зверталися до міського голови, але без результату.


Нововолинські недобудови – лігво наркоманів, а місцеві чиновники та правоохоронні органи роблять вигляд, що цього не знають. У ці місця приходять підлітки, які, самі не бажаючи цього, можуть отримати ураження від використаних шприців. Тут не побачиш попереджень про небезпеку, хоч будівлі давно в аварійному стані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
наркотія Показати IP 3 Квітня 2016 13:26
ми раді .що місцеві відносяться до нас як до людей!
лайт Показати IP 3 Квітня 2016 20:45
трава це не наркотик це ліки.ХА ХА ХА

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus