USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Негода в Україні: знеструмлені 43 населених пункти, понад 140 будинків пошкоджені

18 Жовтня 2020 10:44
Внаслідок негоди протягом 17-18 жовтня знеструмлено 43 населених пункти у Чернігівській, Донецькій та Кіровоградській областях. Зокрема, понад 140 будівель було пошкоджено у Миколаївській, Кіровоградській та Київській областях.

Про це повідомили у пресцентрі Держслужби з надзвичайних ситуацій в Україні, передає УНН.

«17-18 жовтня внаслідок ускладнення погодних умов (дощ, пориви вітру) через спрацювання системи захисту ліній електропередач знеструмлено 43 населених пункти у 3 областях, а саме: Чернігівська – 30, Донецька – 10 та Кіровоградська – 3», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що до відновлення електропостачання залучені бригади обленерго.

Зокрема, на території Кіровоградської, Миколаївської та Київської областей, внаслідок несприятливих погодних умов пошкоджено дахи понад 140 будівель, повалено близько 110 дерев та підтоплено 11 дворогосподарств.

«До лікувальних закладів м. Кропивницький звернулося 3 особи, з яких 2 особи з незначними травмами госпіталізовано», – повідомили надзвичайники.

Так, у Кіровоградській області, у м. Кропивницький пошкоджено покрівлі понад 100 житлових будинків, повалено близько 50 дерев та підтоплено 4 дворогосподарств. Відключено 7 газо-розподільних та 22 трансформаторні підстанції. Надзвичайники залучались для розпилення повалених дерев та облаштуванню пошкоджених дахів поліетиленовою плівкою. Роботи по відкачуванню води завершено. Підрозділами ДСНС встановлено пункт обігріву.

У с. Іванівка Новоукраїнського району пошкоджено дах спортзалу ЗОШ на площі 600 м кв.

У свою чергу, у Миколаївській області, постраждали села Воєводське, Благодатне, Рябоконове та Семенівка Арбузинського району. Внаслідок поривів вітру частково було пошкоджено покрівлі близько 40 будівель житлового сектору, 3 шкіл та дитячого садка. Повалено близько 60 дерев. Жертв та постраждалих немає.

«Інформація щодо знищення, пошкодження житлових будинків та об’єктів інфраструктури уточнюється місцевими органами влади», – додали у пресцентрі.

Зокрема у Київській області на території області внаслідок інтенсивних опадів сталося підтоплення 7 дворогосподарств (м. Біла Церква – 2, с. Хотів Києво-Святошинського району – 2, м. Бровари – 1, м. Ірпінь – 1 та с. Софіївська Борщагівка Києво-Святошинського району – 1).

Зазначається, що загалом до ліквідації наслідків негоди залучалося понад 130 чоловік та 51 одиниць техніки, з них від ДСНС 80 чоловік особового складу та 25 одиниць техніки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus