USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нелегальні мобілки відключатимуть у січні

17 Жовтня 2009 15:33

Оператори мобільного зв\'язку почнуть відключати нелегальні телефони з 15 січня 2010 року – повідомляють «Волинські новини».
Як повідомили виданню «Сегодня» в центрі радіочастот, до 1 вересня оператори передали центру бази кодів IMEI тих телефонів, які зареєстровані в них у мережі.  
На всі мобільні телефони, яких у базі немає, прийде SMS-повідомлення про те, що походження телефону сумнівне. Зазначимо, що це стосується телефонів, які були підключені після 1 вересня.  
Власникам таких телефонів доведеться йти до Центру радіочастот і доводити, що мобільний купили легально. Зробити це можна тільки, надавши чек. Якщо його немає, то, як стверджують у центрі, 15 січня телефон відключать.
Тим часом, мобільні оператори заявляють, що в них немає потрібного устаткування. Проте в центрі радіочастот упевнені, що за три місяці зможуть вирішити це питання. 
За словами представника МТС Владислава Войтовича, «для відключення всіх нелегальних телефонів у нас немає устаткування і, до того ж, оператор може відключати мобільний тільки за рішенням суду».  
Інші оператори також говорять, що ще не готові до революції – пише Кореспондент.
У свою чергу, прес-секретар НКРС Вікторія Яковлєва впевнена: «Якщо оператори не підкорятимуться, комісія звернеться до АМК і їх оштрафують».
Заступник начальника Центру радіочастот Владимир Кириченко каже, що вже є проект інструкцій МВС про внесення кодів вкрадених телефонів до чорного списку. «Можливо, протягом місяця проект затвердять, після чого крадіжки телефонів припиняться, адже IMEI вкрадених мобільних відключатимуть».  
Довідково:
6 квітня в Україні набув чинності новий порядок ввезення й експлуатації мобільних телефонів. 
Спочатку передбачалося, що впровадження нового порядку ввезення і реалізації мобільних телефонів, направленого на боротьбу з «сірим» імпортом, буде розбито на декілька етапів.
Перший із них зачіпав імпортерів - їх зобов\'язали впродовж 10 днів після ввезення партії мобільних телефонів надавати Держцентру радіочастот (УДЦР) інформацію про всі IMEI-коди (унікальний ідентифікаційний номер телефону, який привласнюється на заводі та при кожному включенні передається до мережі мобільного оператора).
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ХАМ Показати IP 2 Листопада 2009 09:15
Открыли еще одно ведомство для взяток ((

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus