USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Немає підстав для введення «червоної» зони, – Луцький міський голова

1 Жовтня 2021 17:21
З огляду на актуальні статистичні дані Міністерства охорони здоров’я України підстав для віднесення Волинської області до «червоної» зони епідемічної небезпеки немає.

На цьому акцентував під час щотижневого звіту Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Він нагадав, що цього тижня в Луцьку щодня фіксували від 53 до 63 нових випадків захворювання на коронавірусну інфекцію.

Станом на сьогодні в лікувальних закладах міста нараховується 195 вільних ліжкомісць із доступом до кисню.

«Цього тижня була інформація від різних посадовців про те, що на Волині можливе запровадження «червоної» зони. Хочу повідомити окремі статистичні дані, які є на сайті Міністерства охорони здоров’я, де зведено показники з усіх областей. Отож, за рівнем захворюваності в нас – 246 випадків на 100 тисяч населення. Це – 15 місце в Україні. Тобто станом на сьогодні в 14 областях ситуація гірша. Щодо динаміки рівня госпіталізації, то він є низьким – 15% при нормі менш як 50%. За одним з основних показників для введення посилених обмежувальних заходів (завантаженість ліжок із киснем) у нас 48,8%. Це – 14 місце серед усіх областей. Тобто в багатьох інших областях ситуація гірша і там рівень завантаженості ліжок вищий. Тому, на мою думку, станом на сьогодні, оцінюючи та аналізуючи статистичні дані з офіційного сайту МОЗ, немає підстав говорити про введення «червоної» зони найближчими днями», – сказав Ігор Поліщук.

Водночас він відзначив, що ситуація може змінитися, та висловив сподівання, що врешті волинянам і лучанам зокрема не доведеться потерпати від нових обмежень і тих незручностей, які може принести «червона» зона.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що епідеміологічна ситуація на Волині не є втішною й погіршується з кожним днем, тому можна вже говорити про початок четвертої хвилі пандемії COVID-19.

Своєю чергою, заступниця генерального директора із впровадження системи управління якістю Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Лариса Дудковська вчора заявила, що Волинь, як і решта території країни, залишається у «жовтій» зоні епідеміологічної небезпеки. Але якщо показники навантажень на медичну систему будуть перевищувати нормативні, область має можливість втрапити в «червону» зону.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus