USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Немає жодних доказів взаємозв’язку вакцинації AstraZeneca та утворення тромбів, – ВООЗ

15 Березня 2021 22:13
Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) у понеділок, 15 березня, заявила, що немає доказів того, що інциденти, пов’язані з утворенням згустків крові (тромбів), спричинені вакциною Oxford/AstraZeneca.

Про це йдеться у заяві ВООЗ, повідомляє ТСН.

ВООЗ наразі розслідує випадки утворення тромбів у низки людей, повідомив прессекретар ВООЗ Крістіан Ліндмайер.

«Щойно ВООЗ отримає повне розуміння цих подій, висновки та будь-які малоймовірні зміни до поточних рекомендацій будуть негайно повідомлені громадськості, – сказав він. – На сьогодні немає жодних доказів того, що інциденти спричинені вакциною, і важливо, щоб кампанії вакцинації тривали, щоб ми могли врятувати життя та зупинити важку хворобу, викликану вірусом».

Професор Ендрю Поллард, керівник оксфордської групи вакцин, яка розробляла вакцину Oxford/AstraZeneca, заявив у програмі BBC Today, що «є дуже обнадійливі докази того, що у Великій Британії не спостерігається утворення згустків крові, а саме в цій країн застосовано найбільшу кількість доз препарату серед усіх країн Європи.

У Великій Британії понад 11 мільйонів людей вже отримали принаймні одну дозу вакцини AstraZeneca, і не було жодних ознак надмірної смертності або утворення тромбів. Європейський регулятор лікарських засобів (ЕМА) також підтримав вакцину, заявивши, що її користь очевидна, додаючи, що COVID-19 може бути смертельним, а вакцинація рятує життя.

Близько 17 мільйонів людей в ЄС та Великій Британії отримали дозу вакцини. Станом на минулий тиждень було зареєстровано менше 40 випадків утворення тромбів, повідомляє AstraZeneca. Хоча величезна кількість людей вакцинується у всьому світу, деякі з них все одно захворіють на інші речі, не пов’язані з вакциною.

Нагадаємо, 15 березня у Франції, Італії, а також в Німеччині призупинили використання вакцини виробництва британсько-шведської компанії AstraZeneca і Оксфордського університету в очікуванні рішення Європейського агентства лікарських засобів (EMA).

Країни поділилися на два табори – тих, хто призупинив використання Oxford/AstraZeneca на час розслідування інцидентів, та тих, хто продовжує використовувати препарат, оскільки прямих доказів взаємозв’язку щеплення та утворення тромбів не знайшли. Наразі вакцинація AstraZeneca «стоїть на паузі» в Данії, Норвегії, Ісландії, Таїланді, Італії, Австрії, Люксембурзі, Болгарії, Естонії, Литві, Латвії, Німеччині й Франції. У решті країн препарат продовжує бути доступним для вакцинації.

Як ми повідомляли,
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 16 Березня 2021 08:54
Конкурентна боротьба фармкомпаній : обгадити конкурента - свята справа, а в результаті може виявитися, що ця вакцина є найбільш дієвою і найбільш безпечною серед усіх. Те, що зараз відбувається, це випробування усіх вакцин, жодна з них немає гарантій високої ефективності і безпеки. Хто хоче взяти участь в масовому експерименті - вперед! Я думаю, ця справа має бути добровільною.
Трамп правий до Анонім Показати IP 16 Березня 2021 10:09
ВООЗ повністю неефективна і копумпована структура, яка ще й дорога в утриманні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus