USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Немирне перемир'я. Мапа АТО

1 Листопада 2014 16:36
Бойовики надалі порушують домовленості про припинення вогню. Їхня активність переважно локалізована у кількох районах Донбасу. Водночас "під приціл" найманців масово потрапили пенсіонери, яких залякують, якщо вони не з'являться на завтрашні псевдовибори "ДНР" і "ЛНР". Про це розповів заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України Володимир Полевий. Про це інформує ТСН.

ПРО ВТРАТИ. За минулу добу загинули шість українських військових, ще десятеро отримали поранення.

ПРО ДОНЕЦЬКИЙ АЕРОПОРТ. Терористи з мінометів, гранатометів, зенітних установок та стрілецької зброї шість разів завдавали ударів по позиціях українських військових на території Донецького аеропорту та в селі Піски. Обстріли продовжилися і сьогодні.

ПРО ОБСТРІЛИ ПОЗИЦІЙ ТА АКТИВІЗАЦІЮ ДІЙ БОЙОВИКІВ. Найманці обстрілювали українські позиції у районі Дебальцевого, Орлівки-Іванівки та Малоорлівки Шахтарського району Донеччини. Біля Шахтарська та Тореза фіксують переміщення техніки та живої сили терористів. Зафіксована активізація дій бойовиків на півдні Донецької області. Вчора терористи обстріляли позиції сил АТО в районах Гранітного, Миколаївки, Старогнатівки, Павлополя. Також терористи активізувалися на півдні Луганщини. Найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксовано у Слов'яносербському, Новоайдарському та Попаснянському районах. Зокрема, єдиний випадок застосування установок "Град" для обстрілу позицій сил АТО зафіксований поблизу села Чорнухине Попаснянського району. Одиничні обстріли зафіксовані у районі Щастя та Станиці Луганській.

ПРО СИТУАЦІЮ В МАРІУПОЛІ. На околицях Маріуполя було спокійно, у самому місті ситуація повністю контрольована.

ПРО БЕЗПІЛОТНИКИ ТА РОСІЙСЬКУ РОЗВІДКУ. Біля населеного пункту Сартана прикордонники двічі зафіксували використання безпілотників. Збройні сили РФ продовжують здійснення повітряної розвідки у прикордонній зоні. Учора було зафіксовано політ вертольоту Мі-8 РФ вздовж лінії державного кордону зі сторони Росії без порушення повітряного простору України навпроти кількох ділянок у Чернігівській області.

ПРО ПІДТРИМКУ БОЙОВИКІВ РОСІЄЮ. Командування Збройних сил РФ продовжує здійснювати всебічне матеріально-технічне забезпечення бойовиків та своїх підрозділів, що діють на території України, - зазначають у РНБО України. Найбільша активність зафіксована на ростовсько-донецькому напрямку, де регулярно здійснюється пересування колон техніки. Тому бойовики усіляко намагаються заблокувати процес встановлення дієвого моніторингу державного кордону між Україною і Росією.

ПРО КОНТРОЛЬ НАД КОРДОНОМ. Українська сторона послідовно здійснює заходи, щоб відновити контроль над кордоном. Президент України Петро Порошенко доручив голові Держприкордонслужби Віктору Назаренку скласти "дорожню карту" з чітко визначеними датами "для встановлення українського контролю над пунктами пропуску і забезпечення митного оформлення вантажів".

30 жовтня відбулася зустріч голови Держприкордонслужби України з виконуючим обов'язки голови Прикордонної служби Росії, за підсумками якої підписано протокол про спільний контроль у пунктах пропуску "Куйбишеве"/"Дьякове" і визначено механізми виходу на спільний контроль у пунктах пропуску "Донецьк"/"Ізварине" та "Матвєєв Курган"/"Успенка".

Крім того, глава держави доручив до 4 листопада підготувати доповідь щодо забезпечення мобільних пунктів контролю в санітарній зоні на межі лінії зіткнення для недопущення терористів.

ПРО "ГУМАНІТАРНИЙ КОНВОЙ". За станом на десяту вечора 31 жовтня усі вантажівки четвертого російського "гуманітарного конвою" та 147 осіб виїхали з території України. Візуальний огляд, який здійснювали представники української міжвідомчої групи, дозволяє припустити, що вантажівки виїхали порожніми. Міжвідомча група залишила російський пункт пропуску "Матвєєв Курган" та передислокувалась до російського пункту пропуску "Донецьк".

ПРО ОФІЦІЙНЕ ВИЗНАЧЕННЯ МЕЖ ЗОНИ АТО. Кабмін своїм розпорядженням 30 жовтня затвердив перелік населених пунктів, на території яких здійснювалася антитерористична операція. Затвердження цього переліку дасть можливість вирішити цілу низку питань із захисту прав громадян та відновлення територій.

ПРО ПСЕВДОВИБОРИ ТА МАСОВЕ ЗАЛЯКУВАННЯ ПЕНСІОНЕРІВ. Аби люди прийшли завтра на псевдовибори "ДНР" і "ЛНР", бойовики залякують їх. Пенсіонерам брешуть, що під час голосування їм будуть видавати так звані соціальні карти, без яких вони не зможуть отримувати пенсії. Водночас бойовики залякують, що у разі отримання пенсій від України пенсіонерів автоматично позбавлять права на соціальні виплати від терористів. РНБО укотре попереджає про можливе вчинення провокацій з людськими жертвами під час завтрашніх псевдовиборів. Служба безпеки України ще раз підтвердила реальність цієї загрози. "Коронацію" нового ватажка "ДНР" після псевдовиборів бойовики вже запланували на 4 листопада. Про це пише "РИА Новости". Очікується, що церемонія відбудеться "в досить скромній обстановці". Тим часом українські бійці відбили в бойовиків стратегічне село на Луганщині.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Дончанин Показати IP 1 Листопада 2014 17:06
"Також терористи активізувалися на півдні Луганщини. Найбільше порушень режиму припинення вогню зафіксовано у Слов'яносербському, Новоайдарському та Попаснянському районах" - взгляните на карту и поймете, что именно украинские власти на данный момент считают Луганской областью.
123 до Дончанин Показати IP 1 Листопада 2014 18:39
Закрий свій писок, недоумок, і взагалі ВН зніміть його з ефіру!
Дончанин до 123 Показати IP 1 Листопада 2014 19:04
А почему ты такой нервный? Медики советуют в твоем состоянии пить бром.
123 до Дончанин Показати IP 1 Листопада 2014 19:34
Москальська мова твоя бісить, да і сам ти разом зі своїми біженцями на нашій Волинській землі.
ГАНДОНЧАНИНУ Показати IP 1 Листопада 2014 20:40
«Аннушка масло уже купила, причем не только купила, но и пролила» (Михаил Булгаков) Сам факт кінця Путінської імперії ні в кого не викликає сумнівів, пріоритетним питанням лишається лише те наскільки сильний запас міцності має нинішня Росія і наскільки гучними бачить свої поминки Володимир Володимирович. В нинішній ситуації вже видно, що навіть при повному розриві з реальність російський очільник не готовий до повноцінної війни, і все що в нього залишається це піднімати ставки надіячись, що хтось з опонентів злякається та здавця. Але і тут є сутєві проблеми, адже для серйозної гри потрібен час, якого в Путіна немає. Неочікувані санції на фоні зниження цін на нафту повільним зашморгом стискаються на шиї російської економіки. Прикормлене оточення, що звикло до розкішного життя вимагає звичних прибутків, які в нинішній ситуації можна отримати обмеживши прибутки громадян. Що успішно вдається зробити поки ще люди перебувають в ейфорії від «Кримнаш» та війни з примарними бандерівцями.Але різке знецінення рубля так само швидко поглинає почуття ейфорії від Криму. Російський народ, який потребує царя дуже швидко та жорстоко його прибирає у випадку, якщо він не надає людям хліба та видовищ. Видовища в даній ситуації в Путіна ще є, а от хліба з кожним днем стає все менше. Прогнозовано кожний наступний крок лише сприяє наближенню кінця. Тому для останнього президента Росії в любому випадку все закінчено, адже «Аннушка масло уже купила, причем не только купила, но и пролила».
Света до ГАНДОНЧАНИНУ Показати IP 1 Листопада 2014 20:57
Это называеться дурень думкой багатие. На сколько рубль обвалился ,был 36 за доллар теперь 41 с копейками ,а вот гривня это ужас. Второе ты думаешь россияне с диведентов от нефти живут, на работу не ходят, им то чего волноваться ,если их нефтяные оллигархи в пролете с ценами на нефть. Ну просядет бюджет, не вгрохают в очередную дурь Путина типа Олимпиады 50 миллиардов. Нам бы их проблемы.
Анонім до Света Показати IP 1 Листопада 2014 22:00
Свєта, ну нафіга всьо ето?
Дончанин до ГАНДОНЧАНИНУ Показати IP 1 Листопада 2014 22:26
коментар було видалено
Анонім до Дончанин Показати IP 1 Листопада 2014 22:29
Вата , пора баю, у вашому лугандоні вже 23.30. ПНЙ
Анонім Показати IP 1 Листопада 2014 22:04
коментар було видалено
ХА Показати IP 2 Листопада 2014 03:25
ПРШ ПНХ !!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus