USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Необхідно жорстко реагувати»: в Луцьку розриватимуть договори з перевізниками-порушниками

7 Вересня 2021 09:56
За останній місяць спостерігається збільшення кількості звернень громадян щодо роботи громадського транспорту в Луцьку.

Про це розповіла на оперативній нараді в міській раді директорка департаменту ЦНАП Лариса Карп’як.

Лучани нарікали на недостатню кількість маршрутних автобусів у ранкові та вечірні години, вихідні дні, повідомляли про збої в роботі інформаційних табло.

«Вагома кількість цих звернень стосувалася перевезень на автобусних маршрутах Луцьк–Клепачів, Луцьк–Озерце. 17 серпня було проведено конкурс на перевезення пасажирів, 2 вересня результати конкурсу було затверджено на засіданні виконавчого комітету. Наразі тривають процеси встановлення обладнання на автобусах для обліку пасажирів та укладення договору на перевезення», – сказала вона.

Як додала Лариса Карп’як, конкурс на маршруту № 30 Богушівка–Дубнівська відбудеться 14 вересня. Зараз також триває процес встановлення обладнання на автобусах № 32. А конкурс на перевезення буде проведено також 14 вересня.

Лариса Карп’як повідомила, що скаржилися лучани й на недостатню кількість тролейбусів на окремих маршрутах.

На цк Луцький міський голова Ігор Поліщук наголосив, що потрібно продовжувати роботу з перевізниками і на прикладі інших показувати, що з тими підприємцями, які не виконують умови договору, не продовжуватимуть роботу.

«Договори не будуть продовжуватися з тими підприємцями, які в нас давно працюють, і з тими, які починають працювати. Для всіх правила однакові, і якщо є порушення, то необхідно жорстко на них реагувати. Тільки так ми зможемо в цій галузі навести порядок», – наголосив він.

Читати ще: У Луцьку наведуть лад із приміськими маршрутками

Нагадаємо, депутати Луцької міської ради скерували звернення Волинській обласній державній адміністрації з наміром урегулювання питання курсування приміських автобусів у межах громади.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ахах Показати IP 7 Вересня 2021 10:24
Аха лише слова, це вже років два кажуть треба розвивати договора а так і ні разу. Треба розривати договора з тими хто каже і не виконує сказаного.
Уху-ху до Ахах Показати IP 7 Вересня 2021 10:36
Там не треба нічого казати, все у договорі прописано! Порушив - нах... з пляжу! Але НІТ, їм ще грошенят хочуть докинути встановивши більшу плату за проїзд!
Лучанин до Уху-ху Показати IP 7 Вересня 2021 11:02
Відносно збільшення плати: автобуси працюють на газу, мають економні двигуни та більшу пасажиромісткість, вартість газу зросла, але несуттєво і вже повинна трохи падати (так як це відбувається кожен рік). Тобто по всіх параметрах вартість проїзду повинна не тільки не збільшуватися, але й повинна зменшитися. Побачимо як міськрада працює на менканців міста, а не на перевізників.
уважний Показати IP 7 Вересня 2021 10:34
Коли можна уточнення?! Там кожний другий порушник разом з пасажирами!!!
лоргі Показати IP 7 Вересня 2021 11:08
майже всі маршрутки не роблять останніх рейсів (згідно їхнього розкладу на eway)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus