USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Необхідний дорослим і дітям: як працює вітамін Д*

30 Серпня 2023 17:20
Вітамін Д потрібен для здоров’я у будь-якому віці. Ви можете отримувати його з харчових продуктів або добавок. Перший варіант більш клопітний, адже важливо розрахувати точний вміст речовини у різних продуктів.

Шукаєте вітамін Д на українському ринку? Зверніть увагу на препарат «Олідетрим». Для його виробництва використовується очищена сафлорова олія. Вітамін Д «Олідетрим» можуть приймати діти з народження та дорослі, доступні різні дозування (від 600 до 4000 МО).

Що потрібно знати про речовину

Вітамін Д підтримує всі органи та системи. Він відповідає за нормальне засвоєння кальцію, міцність кісток та стан зубів, роботу нервової, ендокринної й імунної систем.

Самостійно організм може синтезувати вітамін, але для цього потрібно перебувати на вулиці у сонячну погоду в безпечні години – з 7 до 9 ранку. Не можна використовувати засоби для захисту від УФ-променів. В наших кліматичних умовах отримувати достатню кількість речовини протягом року майже неможливо. То що робити?

Є два варіанти:

– Збалансувати дієту, почати вживати багаті на вітамін Д продукти.

– Звернутись до лікаря за призначенням добавки.

Правильний раціон допоможе підтримувати вміст речовини на оптимальному рівні, але при значних дефіцитах бажано вживати добавки – вони дозволять швидко покращити ситуацію та загальний стан здоров’я. Вітамін Д «Олідетрим» має зручне дозування 600, 1000, 2000 та 4000 МО, що дозволяє підібрати оптимальний для себе варіант людині з різними потребами.

Функції вітаміну Д

Речовина бере безпосередню участь у процесах засвоєння фосфору та кальцію – елементів, які необхідні для зубів та кісток. Також вітамін Д підтримує м’язи, знижує ризики переломів. Його призначають з метою:

– підтримки гормонального рівня;

– підвищення імунітету;

– профілактики хронічної втоми.

Вітамін Dмає імунорегуляторні та протизапальні властивості. Одна з головних функцій – активізація роботи імунної системи та захисних сил організму. Для покращення загального стану потрібне тривале приймання вітаміну.

Наслідки дефіциту

Низький рівень вітаміну Д призводить до:

– хронічних захворювань серця та судин;

– розм’якшення кісток, рахіту;

– загального занепаду, депресивних станів;

– прогресування діабету 1 та 2 типів;

– ожиріння;

– загострень астми;

– зниження імунітету;

– проблем з гормонами.

У зоні ризику – вегани, діти молодше 3 років, люди з ожирінням, хворобами печінки, ШКТ, вагітні жінки та літні пацієнти.

Найпростіший спосіб перевірити себе – зробити лабораторний аналіз Д (25(OH)D).

*Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров’я, перед прийомом медпрепаратів або застосуванням процедур обов’язково проконсультуйтесь з лікарем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus