USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.00

Вчені знайшли вітамін, споживання якого вдвічі знижує ризик смерті

3 Січня 2023 00:53
Вчені встановили, що необхідний рівень вітаміну D в організмі має безпосередній зв’язок із імовірністю смерті.

Про це повідомляє The Daily Express.

Дослідження були проведені у восьми країнах Європи та США за участю понад 26 тисяч дорослих від 50 років і старше. Дослідники провели метааналіз восьми наукових досліджень, проведених у США та державах Європи. При дослідженні впливу вітаміну D на життя та здоров’я людини бралися до уваги різноманітні показники, як-от вік, стать, група крові, індекс маси тіла, наявність шкідливих звичок, рівень фізичної активності. Бралися до уваги анамнез, наявність супутніх захворювань (за наявності більше одного захворювання), станів, які можуть вплинути на смертність, як-от діабет, гіпертонія, серцево-судинні захворювання і рак тощо.

Дослідження показали, що у людей з високим рівнем вітаміну D ймовірність смерті від будь-яких медичних причин була на 57% нижчою, ніж у тих, хто вирізнявся зниженим рівнем цього вітаміну.

Вчені також встановили, що дефіцит вітаміну D пов’язаний із підвищеним ризиком інсульту через зменшення обсягу мозку та із розвитком старечого недоумства.

У випадку нестачі в організмі вітаміну D, про що можуть сигналізувати болі в м’язах і кістках, рахіт, науковці радять приймати мінімум 10 мкг вітаміну D3 на день. А для оптимального здоров’я, особливо людям похилого віку, варто вживати більші дози вітаміну D – від 25 мкг до 50 мкг.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus