USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.96

«Непотоплюваний» Кривіцький: чи відповість за контрабанду керівник митниці Волині?

13 Квітня 2018 20:20
Незважаючи на те, що з першого січня 2018 року розпочали діяти нові і досить успішні, в контексті боротьби з сірим імпортом, правила безмитного ввезення товарів в Україну, на Волинській митниці, якою керує Віктор Кривіцький, все залишилося як і раніше. Товар їде без обмежень, без сплати митних зборів і податків, він не вписується у жодні безмитні рамки.

Про це написав у Фейсбуці журналіст телеканалу 1+1 Євгеній Плінський.

На Волині розгорівся великий скандал навколо схем нелегального ввезення товарів в Україну з ЄС.

За словами одного з працівників митниці Петра Євтушка, який на початку квітня дав відверте інтерв'ю, з січня 2018 року митники на постах «Ягодин» та «Устилуг» особисто звітують перед начальником Волинської митниці Віктором Кривіцьким, за кількість пропущених машин з нелегально ввезеним товаром і зібраним з них «кешем». Кожен бус фотографується і надсилається начальству.

Євтушок прямо звинуватив Кривіцького в отриманні грошей від незаконного переміщення товарів.

«Про те, що на Волинській митниці найбільший «бардак» я в минулому році писав і знімав масу матеріалів, намагаючись викликати реакцію силовиків і ДФС. СБУ після моїх сюжетів і постів навіть проводило спецоперації на Волинській митниці, а ГПУ обшукала керівництво митниці, затримавши з частиною хабара навіть начальника, Віктора Кривіцького.

Але все це кануло в небуття, Кривіцького відпустили, нікого з його заступників навіть не звільнили, а з січня 2018 все запрацювало, як і раніше, навіть краще», - заявляє журналіст.
Зі слів Плінського, про непотоплюваність Кривіцького і нездатність ні силовиків, ні в.о. очільника ДФС Продана на нього вплинути йому пояснювали ще в минулому році, коли він працював над своїми матеріалами.

«Сьогоднішнє свавілля на Волинській митниці я для себе можу пояснити лише тим, що, вийшовши сухим з ​​води після торішніх колотнеч, Кривіцький відчув, що йому взагалі нічого не загрожує. Подивимося, чи це так», - зазначає журналіст.

Після скандального виступу митника Євтушка, голова Волинської обласної ради Ігор Палиця звернувся до Генерального консула РП у Луцьку з проханням розглянути можливість створення спільної комісії, яка змогла б звірити дані митних баз України та Польщі і спільно подолати потік контрабанди», - йдеться у дописі журналіста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ник Показати IP 13 Квітня 2018 22:25
сколько стоит стать таможником....вот и все. это уже корупция.работа семьями кланами...посмотрите на их дома. машины американские антикварные ыорды 30 годов в идеальном состоянии..в каждой семье по три четыре машины.дома на 2 или 3 участка.озера... воры стоят на границе..
Конь в пальто Показати IP 14 Квітня 2018 01:39
Уроди
Перевізник Показати IP 14 Квітня 2018 09:36
Хто така Букатевич? Чому вона так нагло дере .Мабуть має серйозний дах.!
Viking Показати IP 15 Квітня 2018 16:54
Долбанута держава. Зменшили суму на яку можна ввезти товари з-за кордону, і люди, що купляли в Польщі товари для власного користування (не всі їздили з контрабасом), тепер хрєн що зможуть привезти. А друзі митників як возили фурами товари і туда і " обратно " так і будуть їх совати без податків, митних зборів і т.д.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus