USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Несподівані імена у партійних списках: ТОП-10

8 Жовтня 2010 14:33
Партії закінчили презентувати своїх кандидатів, яким довірили представляти себе у місцевих радах Волині. «Потрібні люди», «публічні авторитети», «спонсори»… Логіка добору партійних облич могла бути різною. Й часто прогнозованою, а тому й результати мало кого дивували.
Але окремі імена, «засвічені» після партійних конференцій, стали цілковитою несподіванкою. У перших номерах з’явилися люди, яких раніше більшість не підозрювала у намірах стати обранцем громади і звалити на себе важкий тягар – покращувати життя людей, не шкодуючи здоров’я і часу…
«ВН» пропонує список найбільш несподіваних, на думку видання, імен у партійних списках.

Одна з особливостей облич у партійних списках – на виборах-2010 перейти на бік політиків наважилося чимало представників журналістської братії. Навіть якщо частина з них відкрито чи не дуже працювали у штабах політичних сил вже кілька років, усе ж їх присутність в авангарді виборчих списків стала несподіванкою.

Кандидати, які викликали у нас здивування, часто є новачками не лише у «своїй» політичній партії, а й взагалі у політиці. Очевидний для місцевих партій брак «незаплямованих» фігур дав про себе знати.

Є й інша тенденція. Йдучи у списках певних політичних сил, фігуранти ТОПу зачасту сором’язливо не стали повноцінними членами відповідних партій. Може тому, що відповідати за те, що сьогодні роблять політики, навіть якщо вони – твої однопартійці, справа часто невдячна. Але наскільки в такому разі, кажучи про «списочників», доцільно говорити про «команди однодумців»?

1. Віталій Кварцяний, головний тренер ФК «Волинь», №3 у списку «Фронту змін» до Луцької міської ради.

Очевидно, через конфлікти навколо стадіону «Авангард» між футбольним клубом та міською радою, підтримати інтереси спортсменів вирішив і Віталій Кварцяний.

З огляду на запал головного тренера Волині на полі, його виступи в раді у випадку проходження обіцяють бути не менш цікавими та несподіваними, як і особа Кварцяного загалом.
У чому несподіванка? У міськраді може з’явитися власний «Жириновський».

2. Анжела Масиник, начальник управління освіти Луцької міської ради, №3 у списку партії «За Україну!» до Луцької міської ради.
Прийшовши навесні 2010-го на місце начальника управління освіти, Масиник не стала таким бажаним для «чиновницького болота» реформатором. Одне з найдражливіших питань для усіх луцьких батьків – питання грошових поборів і корупція у школах – при новому начальнику не стали ні на йоту пріорітетнішими. Натомість, у відповідь про проблеми сфери, від Масиник почули: «Ми б хотіли кращого і більшого фінансування».
Масиник каже, що не є членом партії «За Україну!». Проте вирішила балотуватися, аби представляти інтереси освітян у міськраді, оскільки зараз такого представництва недостатньо.
У чому несподіванка? Масиник, очевидно, потрапила у список партії «За Україну!» за умовною «квотою» першого номера – мера Богдана Шиби. Новоспечена чиновниця опинилася на теоретично прохідному місці. Виявляється, більш надійних «бійців» у Шиби не лишилося.

3.Віталій Собко, прес-секретар Волинської єпархії УПЦ КП, №4 у списку ВО «Свобода» до Волинської обласної ради.
Несподіваною є участь у виборах прес-секретаря Волинської єпархії УПЦ Київського патріархату Віталія Собка. Служіння Богу він вирішив урізноманітнити служінню волинській громаді у стінах облради.
Можливо, на рішення священнослужителя брати участь у перегонах вплинуло бажання лобіювати інтереси церкви Київського патріархату, на яку, за словами опозиції, зараз чиниться тиск. Або ж прагнення підвищувати духовність колег-депутатів.
Як пояснив сам кандидат, членом партії він не є. Проте отримав від «Свободи» пропозицію бути їхнім кандидатом та благословення від владики на цю справу.
Собко пояснює, що погодився брати участь у перегонах, тому що бажає «попрацювати над духовним розвитком волинян». Каже, що храму для цього недостатньо. Адже такі питання, як робота ринків у неділю, викладання християнської етики в школах, пропагування програм духовного розвитку найреальніше поставити, саме будучи депутатом.
У чому несподіванка? Є сподівання, що скоро депутати будуть любити своїх ворогів, як самих себе...

4. Олександр Вікторов, директор КП «Луцький спецкомбінат комунально-побутового обслуговування», № 6 у списку ВО «Свобода» до Волинської обласної ради.

Він у 2005 році встиг покерувати Луцькою міською організацією «Батьківщини». Тоді в інтерв’ю ЗІКу Вікторов казав, що ставиться до вибору партії дуже серйозно і сподівається, що це його остання політична сила. Як виявилося, ні. Адже вже через два роки він пристав до лав Європейської партії. А тепер балотується від «Свободи».
Вікторов зізнався, що у «Свободі» лише з 2010 року. На запитання, чому вирішив піти в депутати, відповів, що вже спробував у 2002-му та в 2006 роках стати обранцем громади. Проте тоді йому це ніяк не вдавалося. Тому вирішив спробувати знову.
У чому несподіванка? У тому, що Вікторов не втратив надії таки якось прилаштувати себе у політиці...

5. Олександр Плісецький, директор рекламного агентства «Марк Медіа» № 4 списку партії «Фронт змін» до Луцької міської ради.
Хоча Олександр Плісецький і був одним з активістів організації, що долучилися до створення осередку «фронтовиків» на Волині, відомий рекламіст, ім’я якого асоціюють з радіостанцією «Наше радіо», виданням «Волинські оголошення» та кількома інтернет-ресурсами, від політики публічно був далеким.
Посвідчення члена партії Плісецький отримав декілька місяців тому. Проте зізнався, що є прихильником політичної сили ще з літа 2009 року.
Він пояснює, що «втомився боротися з проблемами як людина, яка займається бізнесом: зі свавіллям депутатів, нерозумною, неправильною політикою нашої міської влади». Як приклад наводить рішення міської ради щодо рекламного та видавничого бізнесу, розповсюдження преси, розміщення кіосків з пресою, які нібито відбуваються «по домовленостях».
У чому несподіванка? У депутатах ще не було представників медійного бізнесу.

6. Іван Корсак, шеф-редактор газети «Сім’я і дім» №6 списку партії «Сильна Україна» до Волинської обласної ради.
Іван Корсак каже, що йому до вподоби саме ця політична партія, членом якої він, проте, не є. Каже, що йому імпонує менеджер-економіст Сергій Тігіпко. Разом з тим, не забуваючи про імідж патріота, Корсак додає, що йому імпонтує і заступник Тігіпка - науковець Кость Бондаренко, який не дозволить Тігіпку зійти на антиукраїнський курс.
Кандидат у депутати каже, що вкотре йде до влади, аби довести до кінця незавершені справи, зокрема, добудувати музей імені В’ячеслава Липинського – найбільшого філософа 20 століття у Східній Європі.
На запитання, чи вірить у власну перемогу, Корсак каже, що «це питання виборців у хорошому розумінні цього слова».
У чому несподіванка? Іван Корсак – не пліч-о-пліч з Борисом Клімчуком.
7. Олег Чернецький, бізнесмен, №2 у списку ВО «Свобода» до Луцької міської ради
Поява номером два у списку від «Свободи» бізнесмена і донедавна претендента на мерське крісло Олега Чернецького виглядає як чергове авантюрне або ж нав’язане бізнесмену рішення. Адже чільні місця у списках «Свободи» обійняли переважно керівники та активісти партії.
Чернецький є членом «Свободи» з 2010 року і в свою перемогу «вірить на сто відсотків».
У чому несподіванка? У тому, що багато хто очікував від Чернецького на цих виборах більш самостійної гри, не знаючи, що Чернецький і партія Тягнибока – заодно.

8. Ірина Комлик, керівник прес-служби Волинської обласної організації Партії регіонів, №3 у списку до Луцької міської ради.
Схоже, «вершителі списків» врешті зрозуміли, наскільки важлива для партії робота прес-секретаря. Адже відразу кілька політсил взяло на перші місця у свої списки своїх штатних чи позаштатних прес-секретарів. Ірина Комлик – одна з таких фігур.
Вона працювала на партію у ненайкомфортніших для регіоналів волинських реаліях президентських виборів 2010 року. І не пішла услід за своїми шефами на Київський майдан, 9, лишившись робити все ту ж прес-секретарівську роботу в обласній організації. Чому – для багатьох лишилося загадкою. Проте третє місце у списку провладної партії все ж можна вважати винагородою партії за віддану роботу.
Комлик каже, що є членом партії з 2009 року. Пояснює, що вирішила балотуватися, оскільки саме з цією командою, яка представлена у першій луцькій п’ятірці регіонів, вони працювали на виборах президента, створювали осередки на Волині. Тому хочуть такою ж командою йти й у міську раду.

У чому несподіванка? Чекали на перших місцях у провладній Партії регіонів вкрай необхідних цій політсилі людей публічних професій.

9. Віктор Трофимчук, редактор комунальної газети «Луцький замок», №2 у списку партії «За Україну!» до Волинської обласної ради.
До керування «Луцьким замком» Трофимчук працював на Волинському телебаченні та в активних політичних іграх помічений не був. Можливо, кандидатура редактора – це «квота» номера першого в списку до міськради Богдана Шиби? Чи бажання Трофимчука показати власні амбіції та перейти з влади четвертої до першої...
Трофимчук не є членом партії, проте пояснює, що погодився представляти цю політичну силу, оскільки «любить свою мову, батьківщину, культуру».
Претендент коментує, що «не є людиною, яка мріяла про депутатське крісло». Але йому запропонували місце у списку, і він погодився.
У чому несподіванка? У тому, що три роки спілкування з владою у якості керівника комунального підприємства не відбило у Трофимчука бажання самому спобувати побути владою.

10. Андрій Калахан, член Луцького міського комітету Всеукраїнського об'єднання «Свобода». №6 у списку до Луцької міської ради.
За його словами, він у «Свободі» з 2006 року, а політиці з – 14 років. «Як би це не банально звучало, я хочу змінити життя на краще», - коментує Калахан. У свою перемогу не лише вірить, а впевнено заявляє, що пройде.
У чому несподіванка? Навіть у наших реаліях важко поєднувати відкриту приналежність до конкретної політичної сили і роботу журналіста. Тим більше це, очевидно, важко робити, будучи у статусі депутата міськради
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
піпец Показати IP 8 Жовтня 2010 14:44
піпец, нема за кого голосувати
Ольга С. до піпец Показати IP 8 Жовтня 2010 15:29
немає за кого, але все ж прийдеться зробити вибір...
Аналітик Показати IP 8 Жовтня 2010 15:08
"Свобода" рулить! Вона піднесла найбільше несподіванок. І що б хто не казав, а ці люди доволі успішні й авторитетні в своїх колах!
Senator Показати IP 8 Жовтня 2010 15:08
Я думаю більш авантюрною є Ольга Коритнєва - №2 від партії "Зелені" до Луцької міської ради.
Kongresman до Senator Показати IP 9 Жовтня 2010 10:28
А поясніть, в чому ж саме проявляється авантюрність Ольги Коритнєвої?
а я за Показати IP 8 Жовтня 2010 15:19
Голосуйте за Грицюка, той хоч господар і майданчики дітям ставить
VSC Показати IP 8 Жовтня 2010 15:22
Жажда власти некоторых особей превосходит все разумные пределы.
))) Показати IP 8 Жовтня 2010 15:25
Іра Комлик, до речі, не єдина журналістка у першій п’ятірці ПР.
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2010 15:42
Цікаво було б запитати у автора цього матеріалу хто Чернецькому може нав'язати рішення? І рекомендую уважно переглянути список, де перше місце займає керівник міської організації Боруцький. А "більш самостійної гри" не може бути - читайте Закон, де законодавець визначив висування депутатів в міськради від партій!!!
Лучанин Показати IP 8 Жовтня 2010 16:36
Ужас, священик і політика.......жах..........вовк в овечій шкурі
Хамад Показати IP 8 Жовтня 2010 20:50
Що таке несподіванки у списках? Це - як правило ознака неготовності до виборів тта відсутність власних кадрів
Олександр Показати IP 8 Жовтня 2010 21:45
Допекли Кварцяного! Стадіон Шиба "дав" нашому клубу АЖ НА РІК!!! Тепер нехай начувається!!! КВАРЦ - МИ ЗА ТЕБЕ!!!
atos Показати IP 8 Жовтня 2010 23:18
переглянув де-які списки. Серьозна команда в УСДП. Придивіться.
Д о VSC Показати IP 9 Жовтня 2010 09:23
Свята правда, в списках є кандидати, які граматично правильно не можуть скласти жоден документ. Якщо взяти теперішні рішення міської ради, то є такі безграмотні, таке враження, що їх підготував учень початкової школи, але в скалді нинішньої міськрайди є ще декілька депутатів, які мають досвід роботи на керівних посадах, володіють необхідними знаннями і мають вищу дійсно освіту, а не "диплом-справкузаочника" про те, що кілька разів приходили до ВИШУ.А що буде після виборів ????? Буде не міська чи обласна ради, а "клоунади".
goodok Показати IP 9 Жовтня 2010 10:18
влада і церква згідно законодавства не мають лізти у справи одна одної, але фактично московський патріархат має пряму підтримку і сприяння вищих посадовців країни, які одночасно відстоюють і проросійські тенденції. Тому вважаю цілком закономірним і потрібним отримання мандатів священослужителями нашого, Київського патріархату. А як інакше протистояти Кірілу, який імперською політикою просто наскрізь просякший? Оце і є справжній вовчара в овечій шкурі! Буду голосувати за Свободу, не зважаючи шо там Чернецький ;)
Лучанка Показати IP 9 Жовтня 2010 10:33
ВО "Свобода" пертворилась в "Похоронне бюро" - Вікторов, Собко,Чернецький
Виборець Показати IP 9 Жовтня 2010 14:27
А ви не знаєте хто в ЄЦ ?
ліберал Показати IP 9 Жовтня 2010 15:38
Дійсно багато несподіваних людей.. Кропива 1-ий у списку "Удару" в облраду.. Але дуже чому ніде не світять перші 10-ки Батьківщини? Впевнений, там теж дуже багато "цікавих" людей.. Чи ВН почали втрачати об"єктивність..? Пропоную виданню оприлюднити списки усіх біль-менш серйозних партій, тоді будемо все обговорювати!
Міля Показати IP 11 Жовтня 2010 07:14
Подивіться що твориться. Загрева очолив список партії Вітренко до обласної ради.
Anti-Mafia Показати IP 22 Жовтня 2010 20:38
Головне в політиці послідовність, вирішив Чернецький тай змінив, за порадою "тіхнолохів" третю партію. Вітів зрадів - нарешті до партійної (чит.власної)каси щей спонсорське баблос привалило.Супер!Тож справжнє обличчя Волинського націоналізму щирий гендляр-корчмар з українським прізвищем Чернецький! І нічого, що один в нашій історії вже був? Правда на іншому боці. Докотились панове...
Лучанин В. Показати IP 26 Жовтня 2010 12:59
Олександр Плісецький, директор рекламного агентства «Марк Медіа»... думаю, якщо він особисто зіштовхнувся зі складнощами, та перепонами діяльності міськради, буде виправляти, щоб його діяльність була як мінімум не за для шкоди. Час покаже. Віталій Кварцяний, головний тренер ФК «Волинь»... думаю, що якщо він займатиметься питанням стадіону, футболу, та спорту взагалі ,як мінімум приверне увагу до проблеми, а там і вирішення прийде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus