USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Нестримна сила природи: Стир вийшов з берегів. Фото

11 Березня 2024 08:58
Повноводим Стир стає щовесни, коли його наповнює сила розталого снігу та дощів. Однак цьогоріч річка наче пригадала молодість, коли, за спогадами старожилів, вода підходила майже до самої дамби.

Особливо це помітно біля будинку скульптора Миколи Голованя. Тут Стир не лише розлився більше, ніж зазвичай, але й вийшов з берегів – вода підійшла аж до самого пам'ятного знака. Що вже казати про затоплені сусідські городи, що нижче вздовж берегової лінії.
Читати ще: Луцька дамба: кликуни, бігова доріжка та платанова алея. Фото

У Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки ситуація краща. Система ставків і обвідних каналів та постійна робота комунальників над підтриманням її у належному стані фактично впоралися з надмірною кількістю води.

Силу весняного Стиру стає помітно, коли підійти ближче до річки, у районі міського пляжу. Сходи до води тут затоплені так, що видно лише верхні частини перил.
Вода зробила лінію берега майже невпізнаваною. Затишні місця, що їх здавна облаштували місцеві рибалки, залиті. Подекуди річка розлилася аж до стежини понад Стиром, а частина дерев підтоплена.

Олександр ДУРМАНЕНКО
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ветфельдшер Показати IP 11 Березня 2024 09:22
"Велика вода" вже почала відходити тиждень тому. За останній тиждень в Стиру вона впала на 24 сантиметри.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus