USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нетеплові» доходи «Луцьктепла» оприлюднювати не поспішають

6 Квітня 2015 14:54
ДКП «Луцьктепло» не поспішає оприлюднювати свої доходи, які надходять він телекомунікаційних компаній. Власне, таке небажання пролити світло на ситуацію - насторожує.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, ДКП «Луцьктепло» просять повідомити, скільки підприємство заробляє на тому, що на об’єктах комунальної власності розташоване діюче телекомунікаційне обладнання.

Власне, депутат міської ради, член депутатської групи «Новий Луцьк»Ігор Поліщук надіслав на підприємство уже два депутатські запити. Однак, достовірних цифр так ніхто і не надав, як і вихідних даних, необхідних для розрахунку отриманих коштів.

Загальні фрази і переписка

Нагадаємо, депутат надіслав запит на адресу Луцького міського голови та ДКП «Луцьктепло» щодо розташування на об’єктах підприємства базових станцій стільникового зв’язку. Власне, ця ситуація виникла у зв’язку з підозрою, що керівництво підприємства, оформлюючи договори оренди на використання цих об’єктів, не обліковувало кошти, а привласнювало їх. Тож, щоб дізнатися достовірну інформацію, депутат звернувся із проханням повідомити, чи знаходяться та чи використовуються на об’єктах, що належать або орендуються ДКП «Луцьктепло», базові станції стільникового зв’язку. Якщо це так, то він попросив проінформувати, на яких умовах знаходяться й використовуються ці станції, та яка оплата надходить на підприємство за надання цих послуг.

Однак того, як надіійшла відповідь, з’явилося ще більше запитань, оскільки ДКП «Луцьктепло» повідомило про те, що станцій стільникового зв’язку, розміщених на об’єктах підприємства, декілька. А ось у міській раді знають лише про один договір оренди.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЧИ МАЄ ДКП «ЛУЦЬКТЕПЛО» ТІНЬОВІ ДОХОДИ.

Після такої туманної відповіді і неузгодженості відповідей за підписом міського голови та керівництва «Луцьктепла», депутат надіслав повторний запит.
Днями депутат отримав відповідь. Але як і в попередніх листах, суми, які заробляє ДКП «Луцьктепло» на вишках стільникового зв’язку - невідомі.

Виконком знає лише про один договір

Так, у відділі управління майна комунальної власності повідомили, що на даний час ДКП «Луцьктепло» передало в оренду ПрАТ «Київстар» нежитлове приміщення на вулиці Дубнівській, 12 і отримує щомісяця 1439,34 гривні. Інших проектів рішень виконкому на укладення договорів оренди нежитлових приміщень для розміщення телекомунікаційного обладнання на об’єктах ДКП «Луцьктепло» на розгляд не вносилося відділом управління комунального майна.

У ДКП «Луцьктепло» теж афішують лише цей договір оренди і ці заробітки. Однак уточнюють: на об’єктах підприємства знаходиться 39 комплектів обладнання базових станці стільникового зв’язку. До їх числа входять контейнери, антенно-фідерні пристрої, інше телекомунікаційне обладнання, розміщене на димових трубах котелень та інших будівлях.
Розміщене воно там відповідно до договорів про надання послуг зберігання та договорів про надання послуг з розміщення і утримання майна. Власне, уточнюючи, що ці угоди – не договори оренди, укладачі листа, вочевидь, повважали, що афішувати доходи з їх реалізації не варто.

До слова, ще коментуючи попередні листи, юристи підприємства оперували фразами на кшталт «які питання – такі й відповіді». Мовляв, якщо цікавлять договори оренди – прошу дуже, отримуйте відповідь, а про решту договорів ви не питали – ми й не уточнювали.

Методика без вихідних даних

Цікаво, що рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 20 березня 2013 затверджений Порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах у Луцьку.

До таких технічних елементів (пристроїв) належать й індивідуальні телевізійні антени, антени супутникового телебачення, антени стільникового та радіозв’язку. В цьому документі передбачено, що між суб’єктами укладаються договори на розміщення технічних елементів телекомунікаційного зв’язку. А плата за користування майном розраховується відповідно до методики, затвердженої цим же Порядком.

Власне, про те, скільки таких договорів на розміщення технічних елементів телекомунікаційних мереж, відділ управління майном комунальної Луцької міської ради не володіє.
Якщо ж заглянути в архів прийнятих рішень міськвиконкомом, можна розшукати й згаданий документ та затверджений Порядок розміщення та встановлення технічних елементів (пристроїв) на будівлях та спорудах у Луцьку.

Однак, каже депутат Ігор Поліщук, від того, що Методика розрахунку плати є загальнодоступною, мало користі. Адже, окрім кількості комплектів обладнання базових станцій ДКП «Луцьктепло», жодна вихідних даних невідома. Натомість, каже він, дивує той факт, чому підприємство не поспішає оприлюднити, скільки ж воно заробляє на тому, що на комунальних об’єктах, які є власністю громади, розташоване обладнання для станцій стільникового зв’язку.

Обезголовлена дирекція, зв’язки у міськраді і голосування як ілюстрація

Варто зауважити, що вже тривалий час на підприємстві вакантна посада директора. Адже з попереднім керівником у колективу стосунки, м’яко кажучи, не склалися. Працівники звинувачували екс-директора ДКП «Луцьктепло» Олександра Киричука в неефективному господарюванні, корупційних схемах і неправомірному звільненні підлеглих. Колектив збирався неодноразово, адміністрація підприємства їм перешкоджала в цьому, директор ігнорував збори, був випадок, коли він втікав від свої підлеглих.

Власне, під тиском громади Луцький міський голова все-таки звільнив Олександра Киричука. Той спершу подумував через суд поновитися на посаді, однак згодом відмовився від цієї ідеї.

Під час сесій міського голову Миколу Романюка депутати неодноразово запитували, чи він визначився з кандидатурою нового керівника. Та очільник міськради щоразу «годує» всіх обіцянками, мовляв от-от призначать людину, а тим паче, кандидатуру погодять з колективом.

До прикладу, ось діалог депутата Павла Данильчука та Миколи Романюка під час 72 чергової сесії міськради

Данильчук: Вже третій місяць як звільнений керівник ДКП «Дуцьктепло» Киричук. Дайте конкретну відповідь, що буде надалі з підприємством, хто його очолюватиме і яка позиція луцького міського голови щодо керівника підприємства.

Романюк: Якщо коротко: Киричук керівником не буде. Вас влаштує?

Данильчук: Та не мене влаштовує, люди запитують.

Романюк: Люди не запитують, ви щоразу запитуєте… Я дав відповідь. Таку. Підбираємо людей, розглядаємо пропозиції. Шито-крито робити не будемо.

Заради об’єктивності варто зауважити, що Павло Данильчук неодноразово був присутнім під час зборів трудового колективу, мотивуючи свою присутність захистом інтересів колективу. А Луцькому міському голові Миколі Романюку він навіть висловив свого часу недовіру.

Між тим, досі виконувачем обов’язків директора підприємства є заступник директора підприємства, депутат міської ради Артур Василевський, який і підписує наразі всі документи підприємства. Якщо ж повернутися до запиту Ігоря Поліщука щодо доходів ДКП «Луцьктепло» за надання об’єктів для обслуговування обладнання стільникового зв’язку, то доволі цікавим є й саме голосування за згаданий запит.

На сайті міської ради в архіві голосувань, вказано, що Артур Василевський за згаданий запит не голосував. Не менш цікавим є й той факт, що за цей запит не голосували й депутати з так званої «промерської» групи «Рідне місто»: Анатолій Пархом'юк, Євгеній Ткачук, Микола Яручик та Іван Корчук, який, до слова, очолює інше комунальне підприємство - «Луцькводоканал».
Відтак, закономірне запитання, чому ДКП «Луцьктепло» не поспішає оприлюднити свої доходи за «нетеплові» послуги, швидше, риторичне.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 51
Знаючий Показати IP 6 Квітня 2015 15:13
І от ви знов не могли не згадати про мера. Ну не дає він вам спокою. Вибори точно почалися. відшукуєте будь-яку можливість. аби згадати у негативному світлі. Скільки хороших справ Романюк робить для міста. намагається вирішувати проблеми життя громади. Переживає за те.аби дітям було тепло в садочках. щоб у лікувальних установах надаваоли якісні послуги. щоб лучани могли їздити нормальними дорогами тощо. А ви ніколи не напишете про те. що зроблено для міста. а от гадость напишете
Вася до Знаючий Показати IP 6 Квітня 2015 15:24
Співайте оди! Сильно він переживає за садочки. Маючи 500 підлеглих при нормальному керівнику не теба переживати, а треба якісно робити свою роботу. А переживає мер за набивання своїх карманів і мутні схеми, за Карабас і т.д. А те, що зроблене - зроблене за наші з вами гроші, за податки, які ми платимо. Можна подумати він зі свого карману дістав ці гроші.
мася до Вася Показати IP 6 Квітня 2015 15:30
Та ніхто од не співає. Просто треба тверезо дивитися на речі, а то придумуєте собі брєд і потім іншим впарюєте людям.
енг до Вася Показати IP 6 Квітня 2015 15:33
Звичайно не зі свого карману, але все ж бюджетні гроші спрямовують на садочки. Їх могли направити й на інші цілі, але Романюк неодноразово наголошував, що діти -наше майбутнє. Видно, що це питання для міста важливе
Олег до енг Показати IP 6 Квітня 2015 15:38
В цьому році 1400 дітей не змогло піти в садочки, бо там просто НЕМАЄ МІСЦЬ. То це так Романюк про дітей дбає. На накрадені гроші вже не один садочок можна було побудувати"
енг до Олег Показати IP 6 Квітня 2015 16:01
А хто винен, що у 90-х Кривицький з Кравчуком продали частину дитячих садочків. Нині Романюк не в змозі збудувати нові, бо коштів нема. 40-й садок обійшовся у 27 мільйонів гривень і це коли долар був по 8. Увесь бюджет розвитку Луцька становить 100 мільйонів гривень. Ці кошти йдуть на ремонт доріг. дворів. уроки з обарованою молоддю. ремонт ДНЗ і лікарень. Не все зразу.
Ваня до Олег Показати IP 6 Квітня 2015 16:41
А в садочки беруть дітей з сіл, а ми своїх не можемо записати. Бо вони платять великі гроші,понаїжджали з Маневич, а ми луцькі видно поведемо діток у Маневичі.Колись якщо дитина не прописана,ніхтоне брав у садочок, а точно по приписці.Хоч трішки, але був поряждрк, а зараз страх Господній
лучанка Показати IP 6 Квітня 2015 15:18
на що робити з мухи слона! сказано призначать керівника -повідомлять! що не зрозуміло?
123 до лучанка Показати IP 6 Квітня 2015 15:25
Спитайте в колектива як їм робота з такім шефом. Коля мутить бабки. От і все.
111111 до 123 Показати IP 6 Квітня 2015 15:35
Та призначать керівника. А ви все хочете Дячука назад, щоб продовжив розкрадати підприємство. От вивезли при Шибі з котельні на Карбишева скільки мазуту і ніхто не знає куди він дівся і де гроші. Але всі кричать. який був хороший керівник
Анонім до 111111 Показати IP 6 Квітня 2015 16:09
Якщо не знаєте, не говоріть і не вводьте лучан в оману. Весь мазут з котельні Карбишева був вивезений і проданий за мера кривицького і директора лучка, які на своїх дітей першими прихватизували за безцінь ту котельню. Це вже в 2011 році єрьома віджав в них котельню собі і поставив керувати луцьктеплом рекетира кіріка. Успішно більше трьох років гроші з комунального підприємства перекочували в контініумські кишені. Дячук проти цих виродків був святим і намагався справедливо керувати. За нього були і зарплати і премії місячні і тринадцята зарплата. А ці суки ненажерливі довели підприємство до ручки. А теперішній артур продовжує виконувати вказівки єрьомині. Працівників на звільнення, а павловські і далі "працюють", нимеровські вже під скорочення не попадають, за розкрадання бензину нікого не наказали, хоч факти в директора на столі. І немає віри, що романюк призначить дійсно господаря, який попробує навести порядок.
11111111 до Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:18
Розкажіть. розкажіть. Та навіть Аверс показував демонстративно і Дячук коментував, як вони забирають мазут з котельні, яку продав Кривицький. Рятували майно громади. Тож не розказуйте. Шиба з Дячуком нагріли тоді руки.
Анонім до 123 Показати IP 6 Квітня 2015 15:38
може, ви самі мутите? ) кожен судить інших по собі?
лучанин до лучанка Показати IP 6 Квітня 2015 16:15
Не зрозуміло - коли і скільки ще будуть розкрадати підприємство. Бо з в.о. нічого не помінялося. Мафія бютівська підчиняється Єрємєєвим і рулить далі, а кандидатури проходять співбесіду в єрємєєва. Мер нічого не вирішує і до осені накраде стільки скільки ми будемо мовчати.
Степан Бандера Показати IP 6 Квітня 2015 15:40
для Романюка найкращим рішенням очолити Луцьктепло - це пропозиція бути директором Данильчуку. Сильний і сміливий крок, тільки боси континіумські не підтримають.
Марійка до Степан Бандера Показати IP 6 Квітня 2015 16:04
Та куди тому Данильчуку. Він крім того, як розводити на гроші Сидора чи Колісника під час революції нічого і не вміє. Вискочка з конопель. А ви його хочете на керівника підприємства важливого для міста. Треба, щоб людина в економіці трішки розбиралася. Якщо призначити Данильчука директором,то народ точно не зрозуміє.
Анонім до Марійка Показати IP 6 Квітня 2015 16:17
В економіці в нас розбиралися кірічук і козачик, ось і докерувалися, не приведи Господи.
Анонім до Марійка Показати IP 6 Квітня 2015 16:21
Головне, щоб людина порядна була і чесна, щоб хотіла щось корисного для підприємства і Луцька зробити. А знайти фахових спеціалістів - не проблема. Та і на підприємстві працює багато професіоналів, кістяк залишився. Аби їм не заважали працювати і не заставляли вимивати кошти з підприємства.
Чесний до Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:43
То візьміть Слюсар начальником. Вона чесна. Правда забула як зарплату отримувала більшу, ніж міський голова. А як звільнили, то зразу забігала і Киричука винним зробила у всіх бідах підприємства. У нас нині складна ситуація в країні і "чесний Данильчук" нічого не зробить з тим підприємством
Анонім до Чесний Показати IP 6 Квітня 2015 17:01
це точно! а чого слюсар така чиста і порядна? проплачена купка людей, що здійняли бунт на підприємстві!
Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:26
а ця статейка для того, щоб на романюка наїхати і підгребти підприємство під ще одного нардепа, що поки керує Одеською областю!
Коля до Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:29
не смішіть. підприємство вже давно під Єремеевим. і поки буде Романюк, то так і буде
Анонім до Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:34
може ви і праві. Та колектив вже був під єремеєвим, який витягнув все. А другий нардеп не доводить підприємства до банкрутства і про людей дбає. Багатьом допомагає і патріот. Якщо прийде на підприємство - гірше не буде. Та хто його допустить?
))) до Анонім Показати IP 6 Квітня 2015 16:40
Це Палиця патріот. де ви бачили єврея патріота
Профком Показати IP 6 Квітня 2015 16:39
Читаю коментарі й дивуюсь--до якого часу люди будуть ладні глотку іншому вигризти. Звільнили ми того Киричука, а ситуація то змінилась на краще...Тому нині не варто мусолити міського голову, дайте нам ще трішки часу навести лад у нашому домі а й тоді скажем--правий був Микола Романюк чи ні...не сійте роздор у нашому колективі, кожен повинен займатись своєю справою, а перед громадою ми прозвітуем, що виправили й що ні--і дяка Романюку за його підтримку в цьому намірі та реалізаціїї
Ігор Показати IP 6 Квітня 2015 16:41
вже не можу читати цю бридоту написану! видно, шо вибори почалися! і стаття заказана, і коменти в унісон! підприємство справді проблемне, треба там навести толк!люди вимагали звільнення Киричука- міський голова пообіцяв й зробив. думаю, що Романюку під силу навести там толк! давайте, шановні модератори, завершувати бесіду!
Rza Показати IP 6 Квітня 2015 16:45
Колю Романюка - в сан святых и на Нобелевскую премию мира одновременно. Как мы до тебя жили Коленька?
УУУУУ до Rza Показати IP 6 Квітня 2015 16:46
А чому б і ні. А ви думаєте не заслуговує
Майк Показати IP 6 Квітня 2015 16:46
Нині керівний склад підприємства змінюється. Микола Романюк обіцяв навести порядок на підприємстві і я йому вірю. Просто дайте час і все побачити. Ситуація в економіці складна, держава створила нині такі умови, що підприємство перебуває у скруті.
Анонім до Майк Показати IP 6 Квітня 2015 16:55
Ще розкажіть , що через війну підприємство довели до банкротства романюки кірічукі, єрємєєви і козачеки.
Толік Показати IP 6 Квітня 2015 16:49
Поляки за кошти Євросоюзу реорганізували повністю систему теплопостачання, тепер їм не треба стільки газу як нам. Всі знають, що Романюк також хоче залучити грантові кошти і реорганізувати "Луцьктепло". Але якщо ставити палки в колеса то йому буде це зробити непросто.
Анонім до Толік Показати IP 6 Квітня 2015 17:04
Якщо ціле літо не будуть гріти воду, люди поставлять підігрівачі і ті індивідуальні пункти, на які кредит взято ставити не прийдеться. А на заміну трас і котлів не так багато заложено. Ще не раз лучани згадають той романюковський кредит.
ДепутиХренові Показати IP 6 Квітня 2015 16:57
"запит Ігоря Поліщука щодо доходів ДКП «Луцьктепло» за надання об’єктів для обслуговування обладнання стільникового зв’язку, то доволі цікавим є й саме голосування". БЮТ є зрадниками інтересів лучан!!!.
до депутатихренові до ДепутиХренові Показати IP 6 Квітня 2015 17:36
А керує бютівцями і луцьктеплом артурчик. Тупий, як валянок. Пхає носа куди не треба і дууууже хоче стати ДИРЕКТОРОМ. Круглий нуль.
Лучанин Показати IP 6 Квітня 2015 16:59
Та шо тих коштів за оренду. Це карманні гроші директора і відчитуватися не треба. Їх хватало кірічуку на мінералку, прибліжонним на каву і юльці (секретарці) на цукерки.
Рома до Лучанин Показати IP 6 Квітня 2015 17:07
А Вам не дісталося, от і злі
Вася до Рома Показати IP 6 Квітня 2015 18:25
Рома-завгар то ти???
до Степана Бандери Показати IP 6 Квітня 2015 17:00
З Данильчука такий же керівник теплопостачального підприємства як з козака Гаврилюка народний депутат - законотворець!
вразлива Показати IP 6 Квітня 2015 17:01
О!!! Давайте поговоримо про Поліщука... Молодий ще дуже....
Руся Показати IP 6 Квітня 2015 17:06
Не треба вже Романюка у всіх бідах звинувачувати. Не даєте можливості людині зробити місто Кращим. Я розумію, що Палиця хоче себе десь прилаштувати як поженуть з Одеси. Хоче встановити свою владу в Луцьку. Він хоче підім"яти під себе все місто. Романюк не пішов у нього на повідку, от і впав у немилість.
Анонім до Руся Показати IP 6 Квітня 2015 17:28
Зате романюк пішов на поводу в єремеєва і пятий рік відпрацьовує свою передвиборну компанію, яку йому проплатив єремеєв. І платить він йому комунальними підприємствами. А ще не один мільйон кредитних коштів осяде в їх кишенях.
Правий сектор Показати IP 6 Квітня 2015 17:14
А при чому тут Данильчук? його ж у статті не згадували
Лівий берег до Правий сектор Показати IP 6 Квітня 2015 17:17
а при тому, що Павлик активно підпрацьовує Палиці! у цьому питанні так на сесії виступав, на підприємство зачастив! це його тема, відпрацьовує своє завдання!
123 Показати IP 6 Квітня 2015 18:20
Але ви всі дурепи .при Артурчику дають зарплати і аванси кожен місяць а як поставлять якось другого то будете згадувати того АРТУРЧИКА РОЧКІВ ТАК ПЯТЬ який був класний пацан.....всіх павловських і таких подібних гнилих сімоників вже скоротив то чого тут репените....
Анонім до 123 Показати IP 7 Квітня 2015 13:26
Сам себе хвалиш артурчику. І кого це ти вже скоротив? Не встиг наказ підписати на скорочення десятку непотрібу, як черга під кабінетом від тих "роботяг". І все, вже не звільняє їх, вже передумав - мзду отримав від нимировських. Тільки бла-бла на словах. Якби хотів то за три місяці давно те шобло порозганяв.
діячі хренові Показати IP 6 Квітня 2015 19:07
Василевський депутат такий як і Данильчук-поліщук. Най пошле їх на ... Вони що більше важать?
Аналіз Показати IP 6 Квітня 2015 19:10
Брехня, Хабарі, теплі крісла (кар'єризм) - пріоритети заради яких йшли в партію "БАТЬКІВЩИНУ". Ось і маємо пройдисвітів типу Вазилевського, Пустобола і т.д.
согрей меня Показати IP 6 Квітня 2015 19:33
Артурчик, жду тебя в номері 95 готелю , Світязь,! Твоя покорная!
Мирон Показати IP 6 Квітня 2015 22:51
Не переживайте-скоро там буде комунізм. Прийшла з міськради Малютіна-це толкова жінка, Артур і вона виведуть підприємство на новий рубіж!
луцик Показати IP 7 Квітня 2015 08:07
Валюшка я тебе вже хочу ти класнв жiночка. ти менiдуже сподобалась...ти хороший начальник .
РОМА Показати IP 8 Квітня 2015 20:43
Малютіна кадра Романюка, так що все буде добре, бо він вміє підбирати найрозумніших.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus