USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Неурядові організації припиняють рятувати мігрантів у Середземному морі

14 Серпня 2017 09:54
"Лікарі без кордонів" та ще дві неурядові організації (НУО) - Save the Children і Sea Eye, припинили свої рятувальні місії в Середземному морі.

Про це повідомляє DW.

У неділю, 13 серпня, організації заявили, що їх співробітники змушені призупинити свою діяльність через погрози з боку лівійської берегової охорони.

Як зазначає видання, раніше в той же день з'явилася інформація, що кораблі гуманітарних організацій піддалися обстрілу з боку лівійців, які прагнуть до контролю над рятувальними операціями".

Таким чином, в море більше не буде виходити судно Prudence, що належить організації "Лікарі без кордонів" і є одним з найбільших кораблів, що займається порятунком біженців. Тільки в травні 2017 року він прийняв на борт близько 1500 чоловік. "Лікарі без кордонів" пішли на цей крок у зв'язку з тиском з боку Лівії та Італії.

Лівійська влада збираються запровадити власну "пошуково-рятувальну зону", тому намагаються обмежити присутність судів гуманітарних організацій у міжнародних водах. При цьому на неурядові організації припадає майже третина рятувальних операцій вздовж берегів Лівії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus