USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Невакцинованих дітей не можна допускати до школи, – головний санлікар

30 Червня 2021 13:48
Невакцинованих дітей, у яких немає протипоказів до щеплення, не треба допускати до шкіл.

Натомість, як передає Українська правда.Життя, для них варто вибрати альтернативний формат навчання, наприклад, дистанційний, розповів в інтерв’ю LIGA.Life головний санітарний лікар Ігор Кузін.

Кузін спирається на рішення Верховного Суду, який встановив, що відсторонення від занять дитини, яка не має щеплень за віком, законне.

«Я б зважав на рішення Верховного суду щодо недопуску невакцинованих дітей до закладів освіти.

І запроваджував подібні норми в законі: не допускати до закладів освіти дітей, які не вакциновані і не мають на це об’єктивних причин, абсолютних медичних протипоказів.

Вони все одно можуть обирати альтернативу – дистанційний формат абощо», – розповів санлікар.

Нагадаємо, Верховний суд не задовольнив позов мами однієї з учениць Запорізького академічного ліцею, яка вимагала дозволити її доньці відвідувати навчальний заклад без щеплень.

У суді наголосили, що відсторонення від занять дитини, яка не має щеплень, законне.

А також зазначили, що право мами не вакцинувати свою дитини протиставляється правам іншим батьків та їхніх дітей, які отримали необхідні щеплення.

У Мін’юсті стверджують, що діти, які не отримали профілактичні щеплення не через медичні протипоказання, не мають права відвідувати дитячі колективи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
!!! Показати IP 30 Червня 2021 13:52
Якщо до вакцинації немає заборон, а дитина не вакцинована, то це право батьків звичайно, АЛЕ таке дитятко сидить дома і в школу не ходить. Все вірно!
Але Показати IP 30 Червня 2021 13:54
Тільки вакцинація, майже повна вакцинація, допомогла побороти дуже багато страшних хвороб, - тиф, чума, дифтерія і т. д. А тепер мамкам нема чим занятись, і вони з інтернета під пивко страшилки витягують. Немає прививки, - видить дома, разом з пивом і мамуньцьою.
Айболит до Але Показати IP 30 Червня 2021 15:21
Ага...вакцинація від чого,подивитись статистику смертності в Україні, 70% смерті від серцево-судинних хвороб, раку,туберкульозу, а від ковід 19 останнє місце, найшли епідемію барановірусу.....
Але до Айболит Показати IP 30 Червня 2021 16:17
Так отож, вже немає а ні чуми, а ні тифу, а ні сибірки, малярії і дифтерії. І це завдяки вакцинації, тотальній вакцинації. Так що не провакцинована дитинця, то сидить з мамунцьою домці,сидять в інеті і піють півасік разом.
Володимир Показати IP 30 Червня 2021 14:22
А ніхто не думає не пускати в школу 1 Вересня без щеплення від Коронавірусу? Не варіант?
Адвокат Показати IP 30 Червня 2021 15:24
А що закон про загальну освіту вже не діє??? Конституція вже не основний закон, головне, що скаже санлікар???? Бардак.....
Ау ? до Адвокат Показати IP 30 Червня 2021 16:15
Якщо ти дійсно адвокат, то прочитай рішення Верховного Суду. Там все в деталях розписано, думаю ти осилиш.
Адвокат до Ау ? Показати IP 30 Червня 2021 17:34
Для особливих....Конституція поки що основний закон і закон про обов'язкову освіту ніхто не відміняв, ні Верховний, ні Конституційний і це факт...
Ганс Показати IP 30 Червня 2021 18:06
Парламент Германии принял закон, который делает обязательными прививки детей от кори и ввёл штрафы для родителей, если прививки не будут сделаны. Закон об обязательной вакцинации детей от кори начал действовать в марте 2020 года. С этого же времени привиты все сотрудники детских садов и школ, медицинских учреждений и все, кто работает с людьми в общественных учреждениях, в том числе сотрудники и волонтеры в центрах по работе с мигрантами и беженцами. Родителям, которые откажутся прививать своих детей, грозит штраф до 2500 евро, а их детям запрещено посещать школы и детские сады.
Сс Показати IP 30 Червня 2021 21:39
Взагалі то всі ці хвороби переможені завдяки гігієні... завдяки вакцинації під час іспанки загинуло мільйони людей
Клара Целкін до Сс Показати IP 30 Червня 2021 22:28
Твої друзі Ссвці дуже любили гігієну. Але НАТУРАЛЬНУ ВІСПУ ЗНИЩИЛА ВАКЦИНА!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus