USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Невідомі пошкодили шлюзи на каналі, яким рятували від обміління Світязь

16 Квітня 2020 15:03
Невідомі особи пошкодили нещодавно відремонтовані шлюзи на каналі Копаївської меліоративної системи, що в Шацькому районі, поблизу села Острів’я. Нещодавно їх відремонтували для того, аби відмежовувати потоки води і наповнити обмілілий Світязь водою.

Про це повідомляють в Шацькій райраді.

«Рівень Світязя за останні декілька років знизився. Окрім погодних умов на рівень озера можна вплинути шляхом регулювання потоків води. Спільними зусиллями Шацької районної ради, регіонального офісу водних ресурсів у Волинській області, Шацької РДА, селищної ради, Ратнівського міжгосподарського управління водного господарства для порятунку водойми було розроблено алгоритм дій, зокрема ремонти водорегулюючих споруд.

У жовтні 2019 року спеціалістами Шацької експлуатаційної дільниці Ратнівського МУВГ було проведено поточний ремонт шлюза-регулятора РТ-200×200×2 на магістральному каналі Луківський. Під час ремонту відновлено закладні металеві деталі гідротехнічної споруди, що дають можливість регулювати рівень води в каналі за допомогою шандорних пристроїв. Це запобігає фільтрації води з озера Луки-Перемут, яке знаходиться поблизу каналу та забезпечує підвищення вищих рівнів води в озері.

Проте невідомі вирізали шандор, тим самим випустивши всю воду. Кому і навіщо знадобився дерев’яний шандор? Як можна просто безсоромно знищити важливу споруду? Спеціалісти воюють за наповнення озер, а комусь все рівно, що відбувається далі свого двору? Окрім того зневажають чужу працю та наносять суттєві збитки.

Про цю ситуацію повідомлено в поліцію. Сподіваємося, що винних буде притягнуто до відповідальності», – йдеться в дописі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
лімонка Показати IP 16 Квітня 2020 15:19
Це є стратегічний об"єкт, його треба огородити колючим дротом а територію навколо замінувати.
Микола Показати IP 16 Квітня 2020 15:38
Треба шукати не виконавця а замовника, КОМУ ЦЕ ВИГІДНО!
Опг Показати IP 16 Квітня 2020 15:40
я би морду цьому біомусору пошкодив

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus