USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Невловимі любешівські торговці: заборгували мільйони і розчинилися в повітрі

12 Березня 2021 19:51
ТОВ «НАФТО ТРЕЙД ПЛЮС», зареєстроване в Любешеві, боргує державі майже 12 мільйонів гривень. Податківці визнають фірму банкрутом.

Утім знайти торговців нафтопродуктами в Любешеві годі. Схоже, що боржників і раніше податківці не дуже й шукали. Бо ж мільйони несплачених податків за ними висять не один рік. Про це йдеться в сюжеті телеканалу «Аверс».

Вражає, що таких випадків на Волині – чимало. Вони не посплачували до державного бюджету мільйони гривень. А наші податківці ще й просять визнати їх банкрутами. Раз за разом в Господарському суді натрапляємо саме на такі справи. То фірму з трьома мільйонами гривень боргу оголошують банкрутом, то з шістьма. Суми все більші й більші. А тепер податківці готові відправити з миром навіть фірму, що заборгувала майже 12 мільйонів.

Додзвонитися на фірму за вказаним номером неможливо, він не дійсний. І навіть в суді її представників не бачили. Свого представника ТОВ «НАФТО ТРЕЙД ПЛЮС» на судове засідання не відправило, витребуваних ухвалою суду документів та матеріалів, письмових пояснень, інформаційних довідок суду не надало, хоча про день та час розгляду справи повідомляли належним чином (ухвалу суду ТОВ «НАФТО ТРЕЙД ПЛЮС» скеровували рекомендованою кореспонденцією за юридичною адресою боржника, та її було повернуто до суду без вручення адресату з підстав «Адресат відсутній за вказаною адресою»).
Що цікаво і не менш дивно, фірма, що заявила про таку серйозну справу, як торгівля паливом, має лише п’ять тисяч гривень статутного капіталу. Зате її власник – грузин Гіві Гогідзе – виявився дуже підприємливим: понавідкривав більш як двадцять фірм. Та, що не сплатила Україні понад десяток мільйонів, ще й офіційно фігурує у криміналі.

Йдеться про фіктивне підприємництво. Ще в 2019 році слідчі вказували: на рахунки «НАФТО ТРЕЙД ПЛЮС» заливали гроші фірми-прокладки. Мовляв, усе це робили, аби зменшити податки реальних підприємств.

Але, як бачимо, кримінальна слава аж ніяк не завадила фірмі й далі фінансово господарювати на Волині. Схоже, що не завадили навіть податківці та податкова міліція. Попри те, що фірма заборгували державі шалену суму аж ніяк не вчора.

Відкриті дані свідчать: «НАФТО ТРЕЙД ПЛЮС» винне державі мільйони ще з 2018 року. Невже для податківців такі фірми стали невловимими? Проте практика показує: звичайних волинян, які боргують по кілька тисяч, знаходять дуже швидко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 12 Березня 2021 20:25
банальні метелики
І к до Анонім Показати IP 12 Березня 2021 22:55
І криси.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus