USD 39.60 40.00
  • USD 39.60 40.00
  • EUR 39.70 39.95
  • PLN 9.70 9.86

Нейромережа DALL-E навчилася «домальовувати» продовження відомих картин. Який це має вигляд

7 Вересня 2022 00:50
Нейромережа DALL-E, яка перетворює текст у зображення, тепер вміє генерувати продовження зображень за їхніми рамками.

Про це повідомила лабораторія досліджень штучного інтелекту OpenAI, яка створила цю мережу, передає Громадське.

Компанія OpenAI представила нейронну мережу DALL-E у січні 2021 року. Вона здатна створювати цифрові зображення на основі описів природною мовою. Через те, що зображення часто виходили сюрреалістичними, мережу вирішили назвати на честь найвідомішого сюрреаліста, художника Сальвадора Далі та персонажа анімаційної студії Pixar WALL·E.
«Равлик, зроблений з арфи» авторства DALL-E

Хоча сама система генерації «тексту в картинку» існує вже давно, спроможності цього штучного інтелекту були значно ширшими. Наприклад, він може генерувати зображення конкретної географічної точки, а також зміг пройти візуальний IQ-тест Рейвена.

Минуло не так багато часу, як компанія представила DALL-E 2 – наступну версію свого продукту, розроблену для створення реалістичніших зображень, які мають вищу роздільну здатність і «здатні поєднувати концепції, атрибути й стилі».
Функція редагування у DALL-E дозволяє вносити зміни у створене або завантажене зображення (функція Inpainting). Однак тепер OpenAI додала функцію Outpainting, тобто домальовування зображення за межами його рамки за допомогою текстового опису. Можна створити як цілком органічне продовження картини у тому самому стилі, так і щось нове.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus