USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

У Луцьку незахищених привітали Різдвяною містерією

10 Січня 2015 16:34
Близько 400 солодких та продуктових наборів малозабезпеченим сім'ям, сиротам, переселенцям, дітям учасників АТО та інвалідам вручили представники Волинської обласної громадської організації «Ми+» у рамках фіналу акції «Чужих дітей не буває» сьогодні, 10 грудня.

Святкове дійство у стінах луцького Палацу культури стало фінальним етапом благодійної акції, яку «Ми+» разом з небайдужими волинянами і організаціями області проводять вже восьмий рік поспіль. З середини грудня 2014 року активісти встановили спеціальні пункти збору продуктів та допомоги для незахищених волинян, тому долучитись до благої справи міг будь-хто охочий.

«Що люди дають – ми те й беремо. Навіть якщо це, скажімо, просто цукерка за 10 копійок. Після чого купуємо за кошти спонсорів те, чого нам не вистачає для продуктових та солодких наборів», - пояснює один з організаторів акції Дмитро Груша.
З його слів, таким чином волинські благодійники щороку допомагають до півтисячі осіб у рамках акції. Тому «Ми+» не обходиться без підтримки різноманітних бізнес-структур (зокрема, з року в рік допомагають такі організації, як фірма «Техномодуль», піцерія «Фелічіта», етноресторан «Панич» тощо), а також просто небайдужих краян. До слова, чимало благодійників просять залишити їх імена в таємниці, оскільки не бажають афішувати свою добру справу.

Як зазначають представники ВОГО «Ми+», в організації акції їм допомагають і інші структури. Зокрема, СГО «Молодіжна платформа Волині», а також місцеві владні структури: Луцька міська рада, Відділ соціальних служб, Міській відділ сім’ї та молоді, Управління культури міста Луцька тощо.

Етап збору допомоги у супермаркетах, як правило, триває з 16 по 18 грудня. Вже з 21 грудня 2014 року активісти розпочали благодійну кампанію в області. Зокрема, організовували святкову вечерю для переселенців в етноресторані «Панич». Після чого завітали з гостинцями у ковельський реабілітаційний центр для осіб, які страждали на алкогольну та наркотичну залежність. Також заїхали з подарунками в рожищенський притулок, яким організація опікується вже 12 років поспіль, де подарували діткам концерт та солодкі сюрпризи. Останніми точками «благодійного маршруту» є будинок для людей поважного віку в селі Навіс Рожищенського району та реабілітаційний центр в селі Дачне Луцького району, де проживають дітки з фізичними вадами.

Заключним етапом благодійної акції є урочистий концерт для незахищених верств населення. Цьогоріч гостям подарували різдвяну казку-феєрію за мотивами твору «Снігова королева» Ганса Крістіана Андерсена.
Також близько 400 присутніх лучан вручили продуктові набори, до складу яких входять олія, гречка, макарони, рис, крупи, солодощі, канцтовари, іграшки тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
елена Показати IP 11 Січня 2015 10:41
Молодцы !!! Вы делаете жизнь добрее и светлее!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus