USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.90

Незаконні посіви: на Волині вилучили майже дві тисячі рослин маку

5 Липня 2022 11:43
На Волині виявили незаконні посіви маку. Поліцейські вилучили майже 2000 заборонених рослин.

Про це повідомляє пресслужба ГУНП у Волинській області.

Під час проведення операції «МАК-2022» співробітники поліції на присадибних ділянках мешканців Луцького та Камінь-Каширського районів виявили незаконні посіви маку. Поліцейські вилучили майже 2000 заборонених рослин.

Зокрема, 4 липня у с. Чорвиця Луцького району ківерцівські працівники сектору кримінальної поліції під час відпрацювання території обслуговування виявили у місцевих мешканок на території посів маку.

Під час огляду місць проживання двох сусідок поліцейські виявили у них загалом понад 1000 рослин, зовні схожих на снотворний мак.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу для документування та вилучення забороненого посіву. Вилучене направили до Волинського науково-дослідницького експертно-криміналістичного центру МВС України.

За цим фактом правоохоронці вже внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 310 Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Загалом з червня по липень поліцейські задокументували по 17 фактів кримінальних та адміністративних правопорушень, пов’язаних із незаконними посівами маку та коноплі.

Усе вилучене направили до Волинського науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України для проведення дослідження.

У поліції вкотре нагадують громадянам, що відповідно до чинного законодавства, за незаконні посіви маку та конопель передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.


Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus