USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Незаконно заробляли на «екологічній бомбі»?

26 Грудня 2011 12:44
Прокуратура Луцька розслідує кримінальну справу, порушену за фактом заволодіння бюджетними грошима, зловживання службовим становищем та відмивання «брудних» коштів із боку службових осіб «Облдержродючості» та громадського об’єднання «Чисте довкілля».

Про це стало відомо з компетентного джерела у правоохоронних органах.

Власне, у прокуратурі порушили кримінальну справу за частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, якщо вони вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою) та частиною 1 статті 209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом) Кримінального кодексу України. Тобто зловмисникам може загрожувати до 12 років «заґратованого» життя з конфіскацією майна.

За словами співрозмовника «ВН», ціна питання – до півмільйона гривень.

Мовляв, службові особи «Облдержродючості» та громадського об’єднання заволоділи бюджетними коштами, зловживаючи «службовим становищем», під час виконання цільових програм.

Нагадаємо, «Облдержродючість» та громадське об’єднання «Чисте довкілля» співпрацювали зокрема у рамках проекту «Покращення навколишнього природного середовища в басейні річки Західний Буг». Цей проект реалізувався в рамках Програми Добросусідства «Польща-Білорусь-Україна» ІНТЕРРЕГ ІІІА⁄ Тасіс ПКС.

Його метою була ліквідація загрози забруднення ґрунтів і вод басейну річки Західний Буг.
Партнерами були Секретаріат Української частини Єврорегіону Буг, головне управління агропромислового розвитку ОДА, Державне управління охорони навколишнього середовища Волинської області, Західно-Бузьке басейнове управління водних ресурсів та воєвода Люблінського воєводства.

Зокрема в рамках цього проекту Волинь позбулася непридатних отрутохімікатів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
хз Показати IP 26 Грудня 2011 13:32
Насільки мені відомо директор «Облдержродючості» Зінчук, а голова громадського об’єднання «Чисте довкілля» Мерленко :), викладачі з ЛНТУ
не злодій Показати IP 26 Грудня 2011 13:43
Виникає одвічне запитання: "Хто винен?" і "Що робити?". Прокурори беруть, судді беруть, гробовщики беруть, викладачі вузів беруть, голови сільських рад беруть, лікарі беруть, освіта наскрізь прогнила від корупції і подачок, беруть чиновники усіх рангів - від сільського землеміра до... А чим це закінчиться? Назвіть хоч одну галузь, де б не брати? Вже давно перейшли точку неповернення. Чи вже скінчилось?
Вася Показати IP 26 Грудня 2011 14:43
ПРАВИЛЬНО. НЕХАЙ ПОСАДЯТЬ МЕРЛЕНКА.
Люся Показати IP 26 Грудня 2011 16:43
А хто такий Мерленко? Зінчука Знаю - порядна на рідкість людина, а Мерленко?
аграрій, маю два бички Показати IP 26 Грудня 2011 17:01
Мерленко - відомий волинський аграрій (рівень приблизно Столипіна, працював в управлінні сільського господарства), у важкі роки ліквідації колгоспів відбрунькувався від держави і заснував свою аграрну фірму (міндобрива, насіння, інвентар іін.). Базується неподалік наркологічного диспансеру. Хороший хлопець - я з ним пив горілку. А в українців, якщо пив горілку хоч би один раз, то друзі до скончення.
Доброзичливець Показати IP 26 Грудня 2011 17:26
Чувак на фотці на Палицю сожий. Редакторе, не боїшся? :)
Діана Показати IP 12 Січня 2012 13:32
всі беруть....бо всі дають!!! ми самі породили корубцію від якої не можем розчухатися...так що самі і розхльобуєм. А як на мене, пів мільйона...громадські організації - це брєд...шось мені не віриться що євросоюз оплатив такі кошти, і не слідкував куди вони пішли...це в нашій країна вони могли б піти комусь в карман...а з Європою шуткі не вийде...хоча все може бути, це моя думка=)
КРОТ Показати IP 30 Січня 2013 19:23
Зінчук Микола Іванович - класний мужик, Мерленко - ще в ЛНТУ привик добре гроші брати зі студентів....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus