USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

На Волині вилучили незаконно зрубаного на експорт лісу на 3 мільйони

16 Серпня 2016 10:31
Група осіб на Волині займалась незаконним вивезенням деревини до країн Євросоюзу. До злочинної схеми причетні керівники державних лісогосподарських підприємств області.

Наразі оперативники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою провели майже 20 обшуків на території лісгоспів. Вартість незаконно зрубаної на експорт деревини, виявленої на Волині, сягає понад 3 мільйони гривень, ще на понад мільйон гривень виявили незаконного вирубаного лісу на Закарпатті. Дії зловмисників кваліфіковані за чотирма статтями Кримінального кодексу.

Про це повідомили у Департаменті захисту економіки Національної поліції України.

Працівники Управління захисту економіки спільно з прокуратурою та Управлінням служби безпеки Волинської області припинили діяльність групи осіб, які організували злочинну схему з незаконної порубки лісу та вивезення його за межі України. Нагадаємо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, злочинна група, у складі якої було троє волинян, незаконно зрізали та викрали з метою відправки на експорт до ЄС 200 вагонів лісу на загальну суму 30 мільйонів гривень.

Згідно з повідомленням правоохоронців, встановили, що суб'єкти господарювання діяли за сприянням керівництва Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства. До злочинного «ланцюжка» також входили керівники державних лісогосподарських підприємств області.



Встановлено, що до схеми були залучені кілька керівників приватних підприємств. Вони шляхом підкупу співробітників Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства отримували фіктивні документи щодо обсягу, виду деревини, її кількісних і якісних показників.

Отриманий повний пакет дозвільних документів на лісопродукцію надавав можливість безперешкодно вивозити її за кордон.



Під час санкціонованих обшуків складів майже двох десятків лісогосподарських підприємств області вилучено підготовлених до вивозу понад 500 кубометрів лісу цінних порід та фінансово-господарську документацію. Вартість деревини сягає понад 3 мільйони гривень.

На Закарпатті виявлено факт незаконної порубки на території однієї з філій лісового агропромислового господарства області, які допустили незаконну порубку дерев цінних порід на суму 1 мільйон 350 тисяч гривень.

За даним фактом прокуратура Волинської області відкрила кримінальне провадження за частиною 5 статті 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частиною 1 статті 366 (Службове підроблення) та частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України, а місцевою Мукачівською прокуратурою в Закарпатській області відкрито кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 (Зловживання владою або службовим становищем) КК України.

Наразі правоохоронці проводять першочергові слідчі дії, спрямовані на встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності усіх причетних до злочинних схем осіб.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
миша Показати IP 16 Серпня 2016 11:07
Група, мабуть, невідома
щур до миша Показати IP 16 Серпня 2016 12:38
і кватирка нічого не знає і не відає...
Санкціонований Показати IP 16 Серпня 2016 12:45
Обшук і вилученняя під час планового огляду
ЛУЧАНИН Показати IP 16 Серпня 2016 12:48
напишіть конкретно або нічого непишіть - ВСІ знеють ,що без вищого керівництва та його благословіння нічого ніхто не зробить ,а особливо ,якщо це звязано з експортом , якісь підприємці нікого не підкуплять.
аааа Показати IP 16 Серпня 2016 14:10
одна і таж стаття вже 5 й раз за два тижні , шо більш нічого не відбувається ?
Федір Показати IP 16 Серпня 2016 14:17
В Кватирка справи тільки мільйонні. Любить він цю цифру з 6-ма нулями. Але відкупиться, злодюга!
варшава Показати IP 16 Серпня 2016 16:12
кватирка, рибчинс ького, сахнюка -- НА НАРИ. ШКІДНИКИ ВОЛИНСЬКОГО ЛІСУ
Маневичі Показати IP 16 Серпня 2016 18:10
Хай краще провітрять Герасіма з поліського лг він більше краде чим вся область разом
Інженер дп до Маневичі Показати IP 16 Серпня 2016 21:03
Працюю багато років в галузі, але такого злодюгу, афериста, не потрібного і не порядного чоловіка ще не бачив. За для свого збагачення готовий підставити лютого працівника. Чим скоріше його позбулися, тим краще для нас і колективу.
Працівник до Інженер дп Показати IP 16 Серпня 2016 21:58
У роботі не бачу негативних сторін Віктора Герасимовича, навпаки досить строгий, кваліфікований та відповідальний. Є чому повчитись..
Майстер ЛГ до Працівник Показати IP 18 Серпня 2016 15:23
Злодюга він а не строгий, кваліфікований та відповідальний. "ВОР должен сидеть в ТЮРЬМЕ"
село Показати IP 16 Серпня 2016 21:26
управління по захисту економіки тільки надуває своі показники і показу видиміть боротьби із злочиннісю та виконує замовлення бізнесюків .Ку-ку-рііку у столицю - ми самі чесні!!
село Показати IP 16 Серпня 2016 22:02
управління по захисту економіки тільки надуває своі показники і показу видиміть боротьби із злочиннісю та виконує замовлення бізнесюків .Ку-ку-рііку у столицю - ми самі чесні!!
оса до Працівник Показати IP 17 Серпня 2016 08:50
Це не ти вітьок себе вихваляєш знаю тебе з городка .воруга ще та .а твої гори лісу більші за городоцькі на складі . може треба прокурорам добре твою шкуру потрусити.сипатись буде чому
експерт Показати IP 17 Серпня 2016 13:48
На допит в прокуратуру ходять працівники управління: Кватирко, Новосад і Турянська. Завтра в другій половині дня буде відомо, з яких лісгоспів відправлявся ліс.
учень Показати IP 18 Серпня 2016 15:18
При вїзді до Турійська зі сторони Ковеля на території бувшої сільгосптехніки гори лісу на "відстої". ОЦЕ САНІТАРНА РУБКА ЗА ЧАСІВ ГІДНОСТІ.....
рівнянин Показати IP 18 Серпня 2016 15:25
Дуже багато лісу на Цуманщині крадуть злодії з Деражного Костопільського району. Тут вже десь з десяток мільйонерами поставали завдяки волинському лісу.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus